Αντώνης Ζερβός: Επιδιώκουμε την συμμετοχή των πολιτών που δραστηριοποιούνται ενεργά και οραματίζονται το αύριο του τόπου μας

Ιδαίτερα εποικοδομητική, χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι (14/2), ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με  πολίτες που δραστηριοποιούνται ενεργά τον τελευταίο καιρό - μέσα από ανοικτές διαδικασίες και δράσεις -  με ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση της σημερινής εικόνας της Νεάπολης, προς όφελος πρωτίστως των των κατοίκων της αλλά και των ξένων επισκεπτών.

Ήδη όπως ανακοινώθηκε, έχει διαμορφωθεί πρόταση για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών ζητημάτων της κεντρικής πλατείας της πόλης,  αναμένεται να δρομολογηθεί λύση αναφορικά με τον περιορισμό του οδοστρώματος που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα, προσθήκη καθισμάτων στον δημοτικό κήπο, ενώ εξετάζεται η μεταφορά του ΚΤΕΛ στον περιφερειακό δρόμο και η χρήση του δρόμου που έχει μελετηθεί και προβλέπεται να υλοποιηθεί σχετικά σύντομα, ανατολικά του σχολείου, ώστε ν αποτέλεσει ενιαίο κυκλοφοριακό κομμάτι με την κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, άμεσα αναμένεται να υποβληθεί από το Τοπικό Συμβούλιο Νεάπολης, πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, που σχετίζεται με την εφαρμογή δοκιμαστικά του περιορισμού της κυκλοφορίας στην πλατεία - με διαγράμμιση και χρήση πλαστικών κώνων (με την σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας) -προκειμένου να διαφανεί εάν τεχνικά οι λύσεις που προτείνονται μπορούν να εφαρμοστούν σε συνδυασμό με όσα μέχρι σήμερα έχουν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί από την Δημοτική Αρχή. Χαρακτηριστικά ανέφερε, τους δρόμους απο το Βερντέν, μέχρι την πλατεία με τους Ναούς και τις κρήνες υπογραμμίζοντας ότι σε δεδομένη στιγμή, όλο αυτο το  εξαιρετικό κομμάτι της Νεάπολης, θα βρεί την θέση που του αξίζει και η πλατεία θα έχει πραγματικά χρήση, στο πλαίσιο  των καινούργιων Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ), ώστε ν αρχίσει ν αποκτά χαρακτήρα σύγχρονης πόλης και όχι έναν χώρο όπου ο καθένας παρκάρει, κυκλοφορεί χύδην όπως γίνεται σήμερα. 

Με αφορμή τα εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού με θέμα "Πως φαντάζομαι την πλατεία μου" που οργανώθηκαν από τον δήμο Αγίου Νικολάου το προηγούμενο διάστημα, όπως παρατήρησε ο κ. Ζερβός, προέκυψε ένας ικανοποιητικός αριθμός συμπολιτών που συνεργάζονται, ανταλλάσουν απόψεις, σχεδιάζουν και οραματίζονται το αύριο της Νεάπολης. Η παρουσία των πολιτών αυτών - σχολίασε- θα πρέπει να έχει μια πιο μόνιμη παρουσία και δράση στα κοινά μας πράγματα, εδραιώνοντας την πραγματική συμμετοχική διαδικασία. Επιδιώκουμε την συμμετοχή όλων των πολιτών, με κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων και με δεδομένη την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, η υλοποίηση τους καθίσταται αναγκαία από την παρούσα δημοτική αρχή.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook