Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ με αφορμή την θεομηνία που έπληξε τα Χανιά

Το ΚΙΝΑΛ Χανίων με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσε η θεομηνία στα Χανια, σε οδικό δίκτυο αλλά και στις περιουσίες πολιτών, εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές αφενός να αναθεωρήσουν τις τεχνικές προϋποθέσεις για την κατασκευή των δημοσίων έργων έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες κλιματικές συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και αφετέρου να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες μετά την καταγραφή των ζημιών.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά τα Χανιά αλλά και όλος ο νομός βρέθηκε αδύναμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα .

Οι έντονες βροχοπτώσεις στις 13-14 Φεβρουαρίου δημιούργησαν εκτεταμένες πλημμύρες σε όλη την πόλη και στο νομό Χανίων, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν άνθρωποι, αγροτοκτηνοτροφικες περιούσιες να καταστραφούν, και το οδικό σύστημα να  βρίσκεται σε πολλά σημεία πλήρως κατεστραμμένο.

Το φαινόμενο αυτό από  τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα είναι μέρος  της κλιματικής αλλαγής. Άρα η πολιτεία οφείλει να αναθεωρήσει τους όρους και της τεχνικές προϋποθέσεις για την κατασκευή των δημοσίων έργων έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις νέες κλιματικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Η ΝΕ Κινήματος Αλλαγής Χανίων ζητά από την πολιτεία ΑΜΕΣΑ να γίνει καταγραφή των ζημιών και να δοθούν ΑΜΕΣΑ  οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook