Ούτε ένα ούτε δύο αλλά επτά μωρά γέννησε μια γυναίκα στο Ιράκ και μάλιστα με φυσιολογικό τοκετό στην πρώτη περίπτωση επτάδυμων στη Μέση Ανατολή.

Η 25χρονη, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, γέννησε σε νοσοκομείο στην επαρχία Ντιγιάλι του ανατολικού Ιράκ.

Ένας εκπρόσωπος του τοπικού τμήματος υγείας έδωσε στη δημοσιότητα μια δήλωση λέγοντας πως η μητέρα, μαζί με τις έξι κόρες και τον έναν γιο, είναι απόλυτα υγιείς.

Ο πατέρας των παιδιών Γιουσέφ Φαντλ, είπε πως δεν είχαν προγραμματίσει να μεγαλώσουν την οικογένειά τους και τώρα έχουν δέκα παιδιά για να φροντίζουν.

Οι Ιρακινοί γονείς θα πρέπει πλέον να φροντίζουν 10 παιδιάΟι Ιρακινοί γονείς θα πρέπει πλέον να φροντίζουν 10 παιδιά

Η πρώτη περίπτωση επιζώντων επτάδυμων καταγράφηκε στην Αϊόβα το 1997, από τους Κέννι και Μπόμπι ΜακΚόνεϊ.

Το ζευγάρι τότε είχε αρνηθεί την επιλεκτική κύηση όταν έμαθαν ότι περίμεναν 7 παιδιά μετά από θεραπεία γονιμότητας, λέγοντας πως ήταν «στα χέρια του Θεού».

Η περίπτωσή τους έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο, με τα διεθνή μέσα να αποτυπώνουν κάθε κίνηση των επτάδυμων.

Μέσα από την φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης, ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, τηλεφώνησε στην οικογένεια για να την συγχαρεί ενώ η Όπρα Γουίνφρεϊ τους υποδέχτηκε στην εκπομπή της και πολλές εταιρείες έσπευσαν να βοηθήσουν την πολυμελή οικογένεια.

Μεταξύ των δωρεών, έλαβαν ένα σπίτι 510 τετραγωνικών μέτρων, ένα φορτηγάκι, πάνες για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής των επτάδυμων και πλήρεις υποτροφίες για οποιοδήποτε κρατικό πανεπιστήμιο της Αϊόβα.

Κατά τους πρώτους μήνες, τα επτάδυμα έπιναν 42 μπουκάλια γάλα την ημέρα και άλλαζαν 52 πάνες!

iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook