Προσπαθούν να κάνουν εκτροπή του ποταμού για να ενισχύσουν τη γέφυρα ώστε αυτή να μην καταρρεύσει

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση στον Αλικιανό με συνεργεία του δήμου Πλατανιά που επιχειρούν να εκτρέψουν τον ποταμό ώστε να γίνουν στη συνέχεια εργασίες ενίσχυσης και σκυρόδεσης της ιστορικής γέφυρας που κινδυνεύει να πέσει μετά την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε τον νομό Χανίων.

Τα συνεργεία παλεύουν με τον χρόνο, καθώς πρέπει να προλάβουν το μεγαλύτερο “φούσκωμα” του ποταμού από τη βροχή και το χιόνι που έπεσε στα ορεινά. Μέχρι στιγμής το έργο είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Την ίδια ώρα αποκαθίσταται μερικώς η πρόσβαση σε ορισμένα χωριά. Όμως οι δρόμοι είναι τόσο κατεστραμμένοι και έχουν υποστεί τέτοια διάβρωση που η διάνοιξη γίνεται όχι για μετακίνηση των πολιτών όσο για έκτακτα περιστατικά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Πλατανιά, ο οποίος βρίσκεται έξω στο σημείο που εργάζονται τα μηχανήματα:

Στα Καράνου – Ορθούνι οι ζημιές είναι τέτοιες που όποια διάνοιξη γίνεται, γίνεται για λόγους ανάγκης και όχι για μετακίνηση. Μόνο για έκτακτα περιστατικά. Σε χωριά και οικισμούς όπως Λάκκους, Παπαδιανά, Παλιά Ρούματα υπάρχουν τεράστια θέματα στην οδοποιία. Όμως όπως είναι ο καιρός δεν είναι εύκολο να μετακινήσεις το χώμα που έχει γίνει λάσπη”

Επιπλέον στην παραλία του Ταυρωνίτη κομμάτια πεζοδρομίου παρασύρθηκαν και μετακινήθηκαν στην παραλία με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στη θάλασσα.

Στις πληγείσες περιοχές και στο σημείο εργασιών της γέφυρας εκτός από τον Δήμαρχο Πλατανιά, Γιάννη Μαλανδράκη, βρίσκονταν ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης και ο πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook