Με τις αθλητικές υποδομές που διαθέτει ο Δήμος μπορεί να μπει στο "κάδρο" του αθλητικού τουρισμού Συνάντηση Γ.Γ Αθλητισμού με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Στην σύνταξη ενός "οδικού χάρτη " - στον οποίο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν για την συντήρηση, βελτίωση και κατασκευή των αθλητικών υποδομών σ΄ όλο το Δήμο Αγιου Νικολάου - αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού, ο Δήμος σε συνεργασία με την Γ.Γ.Αθλητισμού, κατά την διευρυμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/2) στο γραφείο δημάρχου παρουσία του Γ.Γ κ. Ι. Συναδινού, του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαν. Θραψανιώτη, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβού, του αντιδημάρχου Πολιτισμού - Αθλητισμού κ Χάρη Αλεξάκη, της Γρ. του Περιφ. Συμβουλίου Κρήτης κ. Μ. Βάρδα, της προέδρου του ΠΑΟΔΑΝ κ. Ελ. Γιατζάκη καθώς και εκπροσώπων του αθλητισμού. 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, έκανε γνωστό, ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον Γ.Γ και τον τοπικό βουλευτή, αναφορικά με τις αθλητικές υποδομές και τις δυνατότητες χρηματοδότησης τους μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Γ.Γ. Αθλητισμού, προέκυψε ένα σχέδιο δράσης το οποίο αποφασίστηκε να ακολουθηθεί προκειμένου άμεσα να χρηματοδοτηθούν απο το πρόγραμμα "Φιλόδημος" ή το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας ώριμες μελέτες (τοποθέτηση πλαστικών χλοοτάπητων Ελούντα, Κριτσά, Σίσι).

Επίσης σύμφωνα με την ενημέρωση, τέθηκε στον Γ.Γ το ζήτημα της συντήρησης του κολυμβητηρίου - πέραν της γενικής συντήρησης (ενεργειακή αναβάθμιση) που έγινε από την παρούσα δημοτική αρχή - καθώς και το θέμα της ολοκλήρωσης του Τ10, ενός σημαντικού έργου για την περιοχή, που εφόσον κατατεθεί η σχετική μελέτη, δίδεται η δυνατότητα χρηματοδότησης του, μ΄ένα προυπολογισμό της τάξεως του 1-1.5 εκ. ευρώ.


Να σημειώσουμε ότι στις υποδομές που θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν το επόμενο διάστημα, συμπεριλαμβάνεται η ανακατασκευή του ταρτάν στο γήπεδο Αγίου Νικολάου, ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου της Νεάπολης καθώς επίσης και η κατασκευή αποδυτηρίων και κερκίδων για το διαμορφούμενο γήπεδο στο Σίσι. 

Με αφορμή τα ζητήματα που τέθησαν στον Γ.Γ αναφορικά με το γήπεδο του Καλού Χωριού (ιδιοκτησιακό), θέμα που όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός  αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα στο κομμάτι των αθλητικών υποδομών - αφού υπάρχει αδυναμία απο πλευράς του δήμου, να χρηματοδοτήσει συντηρήσεις και παρεμβάσεις - υπήρξε δέσμευση από τον κ. Συναδινό να μεριμνήσει σχετικά.

Εξ άλλου, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, εάν επιλυθεί το συγκεκριμένο θέμα, θεωρούμε, ότι δημιουργούμε άλλον έναν σημαντικό αθλητικό χώρο, πολύ κοντά στην θάλασσα γεγονός που καταδεικνύει ότι με τις αθλητικές υποδομές που έχει ο δήμος θα μπορεί στο εξής πολύ σοβαρά και σε συνεργασία με τους ξενοδόχους να μπει δυνατά στο "κάδρο" του αθλητικού τουρισμού

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook