«Είμαστε και επίσημα η Βόρεια Μακεδονία, αλλάξαμε πολλά σύμβολα σε όλη τη χώρα μας», τόνισε, μεταξύ άλλων ο Ζόραν Ζάεφ

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Όπως έχουμε επαναλάβει, κανείς δεν πίστευε πως θα ήταν εφικτό, αλλά ζω ένα από τα όνειρα της ζωής μου, να είναι η Ελλάδα μία νέα φίλη-χώρα. Και πριν ήταν φιλική η Ελλάδα, ωστόσο τώρα αισθάνομαι πραγματικά φίλος με τον Αλέξη Τσίπρα».

Αυτό ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ σε δήλωσή του στο ανεξάρτητο βαλκανικό πρακτορείο ειδήσεων IBNA, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, ερωτηθείς σχετικά με την αποψινή από κοινού βράβευση τους με τον Έλληνα πρωθυπουργού, με το βραβείο Ewald von Kleist.

«Τώρα είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε την συμφωνία. Είμαστε και επίσημα η Βόρεια Μακεδονία, αλλάξαμε πολλά σύμβολα σε όλη τη χώρα μας και φυσικά περιμένουμε την πρώτη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, ίσως τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, όποτε είναι καλύτερα γι’ αυτόν», υπογράμμισε μεταξύ άλλων. «Έπειτα», πρόσθεσε, «θα επισκεφτώ κι εγώ την Αθήνα, το οποίο είναι πολύ καλό, γιατί επισκέπτομαι συχνά την Θεσσαλονίκη και σίγουρα θα την επισκεφθώ και πάλι νωρίτερα». Ωστόσο, τόνισε, «στην Αθήνα θα έρθω για πρώτη φορά με το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα γράφει “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, για να δείξω στους φίλους μας από την Ελλάδα, την ελληνική Μακεδονία, ότι τηρούμε τη συμφωνία και θέλουμε φιλικές σχέσεις με τον νότιο γείτονά μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook