Τις προσπάθειες ελληνικής κυβέρνησης τόσο ως προς την οικονομική ανάπτυξη, όσο και ως προς την επίλυση του ζητήματος της Βόρειας Μακεδονίας εξήραν Αμερικανοί Γερουσιαστές οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, σε συνέχεια της έναρξης του στρατηγικού διαλόγου τον Δεκέμβριο του 2018. Ειδικότερα, τέθηκαν ζητήματα ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, ενεργειακής πολιτικής, περιφερειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο (με έμφαση στον ρόλο της Τουρκίας) και η αντιμετώπιση της κρίσης στη Βενεζουέλα.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, αλλά και σε περιφερειακά ζητήματα. Από την πλευρά τους, οι Γερουσιαστές τόνισαν τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και την αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνάντηση με τους Αμερικανούς Γερουασιαστές ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε τα εξής ζητήματα όπου η περαιτέρω δραστηριοποίηση των ΗΠΑ είναι απαραίτητη:

Η δραστηριότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ.
Η πίεση στην Τουρκία για αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Η στήριξη για τον αγωγό Eastmed.
Η προσέλκυση και αύξηση αμερικανικών επενδύσεων στη χώρα μας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook