Η ένταση των βροχοπτώσεων, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν πρωτοφανής.

Τα Χανιά μετρούν τις πληγές τους και η θεομηνία που έπληξε το σύνολο σχεδόν του νομού, έχει αρχίσει να "ποσοτικοποιείται", με την καταγραφή των ζημιών, στο οδικό δίκτυο, τις υποδομές, σε γεωργικό και ζωικό κεφάλαιο, προκειμένου να δοθούν και οι αποζημιώσεις τους πληγέντες.

Ανάμεσα στους αριθμούς που περιγράφουν την κακοκαιρία, βρίσκονται και στατιστικά που δημοσίευσε το meteo.gr και οπως φαίνεται, ο νομός Χανίων "πνίγηκε" στα νερά της βροχής, καθώς η ένταση των βροχοπτώσεων, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ήταν πρωτοφανής.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές με τα μεγαλύτερα αθροιστικά ύψη βροχής (σε χιλιοστά) της «Χιόνης» από την Τρίτη 12/02 έως και την Παρασκευή 16/02, σε πανελλαδικό επίπεδο και τα Χανιά σχεδόν μονοπωλούν τη λίστα.

Στο Σέμπρωνα Χανίων, καταγράφηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής (354 χιλιοστά) ενώ περιοχές των Χανίων που περιλαμβάνονται στη λίστα με τις περιοχές που δέχτηκαν την εντονότερη βροχόπτωση, είναι Ασκύφου, Βρύσες, Έλος, Ασή Γωνιά, Σαμαριά, Κάνδανος, Αγιοι Πάντες και Χανιά.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook