Για έλλειψη αποτελεσματικότητας έκανε λόγο στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Εργοτέλη ο προπονητής του ΑΟΧ/Κισσαμικού, Αλέκος Βοσνιάδης. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής: «Σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, ξέραμε ότι το παιχνίδι θα πάει στη δύναμη. Ενα παιχνίδι στο οποίο προσπαθήσαμε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο, πιέζοντας πολύ ψηλά, γνωρίζοντας ακριβώς τι κάνει η ομάδα του Εργοτέλη ώστε να μην της επιτρέψουμε να “χτίσει” παιχνίδι από την άμυνά της. Μας δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιες φάσεις που έγιναν λάθη να τα εκμεταλλευτούμε και να προηγηθούμε στο σκορ, αλλά τις πετάξαμε πολύ εύκολα. Μετά το 20λεπτο άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και πραγματικά είχαμε πρόβλημα στο τελευταίο 10λεπτο του πρώτου 45λέπτου, που η υπεροχή του Εργοτέλη ήταν μεγαλύτερη. Είπαμε να ξεκινήσουμε πολύ δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, αλλά δυστυχώς στην πρώτη φάση, σε μια ολιγωρία χάσαμε και τη “μέση” μας και οι αμυντικοί πήγαν πολύ πίσω και δεν βγήκαν να αντιμετωπίσουν το σουτ, άφησαν τον Τσέλιο να κάνει μια διαδρομή και να σουτάρει πάνω από τη μεγάλη περιοχή σχεδόν, ενώ οι εντολές είναι να μην επιτρέπουμε τέτοια σουτ και να βγούμε να τα αντιμετωπίσουμε και να κλείσουμε τους χώρους προς την εστία. Δυστυχώς δεν το κάναμε. Κάναμε πολύ γρήγορα τις αλλαγές για να αλλάξουμε κάποια πράγματα μέσα, βάζοντας πιο ξεκούραστα παιδιά, ώστε να δώσουμε περισσότερη επιθετική ώθηση. Κάναμε τις δύο φάσεις μας, μια με τον Ρίσκι και το δοκάρι του Φαζού, δεν ευτυχήσαμε, όμως, να ισοφαρίσουμε. Από εκεί και μετά το παιχνίδι  πήγε στη μεριά του Εργοτέλη.

Είναι πολύ σημαντικό σε τέτοια παιχνίδια, όπου δε θα πάνε σε πολλές τελικές, λόγω της κατάστασης του γηπέδου, όταν σου παρουσιάζονται φάσεις να μπορέσεις να τις εκμεταλλευτείς. Δεν το κάναμε, το έκανε ο Εργοτέλης, σε μία από τις λίγες φάσεις του και πήρε δίκαια το παιχνίδι. Συνεχίζουμε… Ηταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πολύ, ξέραμε πως αν παίρναμε εδώ τους βαθμούς θα άλλαζε κατά πολύ η βαθμολογική μας θέση, θα είχε βελτιωθεί αρκετά. Συνεχίζουμε κοιτώντας το επόμενο παιχνίδι, με στόχο πάντα τη νίκη και την καλύτερη βαθμολογική κατάταξη στο τέλος».

Για το ποια στοιχεία λείπουν και ενώ παίζει καλά η ομάδα του εκτός έδρας δεν παίρνει τα αποτελέσματα: «Η αποφασιστικότητα και η ομαδικότητα. Στο πρωτάθλημα της Football League δε θα κάνεις 20 τελικές για να πετύχεις τέρμα. Οι ομάδες που έχουν την αποτελεσματικότητα είναι αυτές που βλέπουμε να είναι ψηλά στη βαθμολογία. Πραγματικά εμείς αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε, γιατί έχει κουράσει πολύ αυτό, το λέω και το ξανά λέω και θέλω να τελειώσει: η ομάδα έπρεπε να είναι βαθμολογικά αλλού.

Κάποια στιγμή όταν σου παρουσιάζονται οι ευκαιρίες και δεν τις κάνεις γκολ και δεν είσαι αποτελεσματικός είναι φυσιολογικό να αρχίζει να φθείρεται η αυτοπεποίθησή σου. Ασχολούμαστε πολύ με αυτό, γιατί γενικά είναι μια καλή ομάδα, και εντάξει, σήμερα μας έλειπε ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορούσε να μας βοηθήσει στο κομμάτι αποτελεσματικότητας (σ.σ. Κουσκουνάς), αλλά γίνονται κι αυτά. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα και με την αποτελεσματικότητα είναι φυσιολογικό να έρχεται η αυτοπεποίθηση. Στο δεύτερο γύρο που εξελίσσεται, είμαστε ήδη στη δεύτερη αγωνιστική, νομίζω ότι αυτό πρέπει να φτιάξουμε και να παίρνουμε ό,τι δικαιούμαστε από τον αγωνιστικό χώρο, γιατί είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, η οποία δεν πρέπει να βρίσκεται βαθμολογικά εκεί. Συγχαρητήρια και στον Εργοτέλη».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook