Μία οικογένεια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και χάθηκε μέσα σε ρέμα, την νύχτα του Σαββάτου – Τηλεφώνησαν οι ίδιοι και ζήτησαν βοήθεια

Τελευταία ενημέρωση: 15.40

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, για τέσσερα άτομα, τα οποία επέβαιναν στο όχημα τους, η 30χρονη οδηγός, ο 29χρονος σύζυγος της,  η 58χρονη μητέρα και η 21χρονη αδερφή της, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ρέματος, στην περιοχή του Γεροποτάμου,  στο ύψος “τρία αστέρια”, στο Ηράκλειο, μετά την επιστροφή τους από κοινωνική εκδήλωση στην Πόμπια. 

Τα συγκεκριμένα άτομα δεν γνώριζαν την περιοχή, καθώς είχαν έρθει από τον Άγιο Νικόλαο. Το ζευγάρι διέμενε στον Άγιο Νικόλαο και είχε πάει να παραλάβει τις δύο γυναίκες από τις Αρχάνες, ώστε να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Ωστόσο, στην επιστροφη έχασαν τον δρόμο και βρέθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο από όπου και παρασύρθηκαν από το ρέμα. 

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας “ελάτε γιατί πνιγόμαστε”, με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο “Αυγερινός live”, “σώστε μας γιατί θα πνιγούμε”, είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή, η αδερφή της οδηγού που βρισκόταν στις Αρχάνες, επισκέφθηκε το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενημερώνοντας τους Αστυνομικούς για την κατάσταση, τονίζοντας ότι η οικογένεια της πνίγεται.

Σύμφωνα, με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης,  Νίκο Λαγουδάκη, οι έρευνες ξεκίνησαν λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με 40 πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ, του Λιμενικού και ένα σκάφος.

«Η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος» είπε ο κ. Λαγουδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές χρησιμοποιούν drone, ενώ έχει σηκωθεί και ελικόπτερο Agusta-Bell.

Το ποτάμι είναι φουσκωμένο και οι έρευνες γίνονται με μεγάλη δυσκολία, ενώ το πιο πιθανό σενάριο, είναι τα ορμητικά νερά, να τους οδήγησαν στη θάλασσα. 

Το σημείο από το οποίο επιχείρησε να περάσει το αμάξι

Βίντεο: Δια-SOS-τε  τη Μεσαρά

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook