Ένας νέος κύκλος καλοκαιρίας ξημερώνει απο αύριο Δευτέρα και φαίνεται οτι θα διατηρηθεί μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας. 

Συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή οι βροχές σε πολλές περιοχές της Κρήτης οι οποίες μάλιστα κατά τόπους είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Τα νεότερα δεδομένα για τις επόμενες ώρες δείχνουν ότι οι βροχές θα έχουν  ένα πιο ασθενή και παροδικό χαρακτήρα.

Όπως φαίνεται και από την εικόνα που κατέγραψε η μόνιμη κάμερα στην Παλαιόχωρα Χανίων,  το ουράνιο τόξο έκανε την εμφάνιση του απο το πρωί προμηνύοντας την σταδιακή βελτίωση του καιρού αρχικά από τα δυτικά τμήματα της  Κρήτης και στη συνέχεια η βελτίωση αυτή θα επεκταθεί σε ολόκληρο το νησί.

Σταδιακά λοιπόν μετά το μεσημέρι της Κυριακής οι βροχές θα εξασθενήσουν περισσότερο και θα περιορισθούν τοπικά σε βόρειες περιοχές του νησιού και μέχρι τις βραδινές ώρες αναμένεται η βελτίωση του καιρού να έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι Βόρειοι άνεμοι εξασθενούν και αυτοί στο Αιγαίο και τα Κρητικά πελάγη με την ένταση τους τις βραδινές ώρες της Κυριακής να φθάνει στα 4, τοπικά στα πελάγη έως και τα 5 Μποφώρ.

Από αύριο Δευτέρα αναμένεται ένας πολύ καλός καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη με ηλιοφάνεια και  λίγες μόνο νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τμήματα του νησιού.  Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες – Βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση του να φθάνει στα 2-3 Μποφώρ στα δυτικά της Κρήτης, ενώ έως και τα 4 Μποφώρ θα φθάνουν στα ανατολικά. Η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες θα κυμανθεί από τους 6 έως 8°C στα πεδινά και κοντά στους 0°C στα ορεινά τμήματα, ενώ οι μέγιστες τιμές το μεσημέρι θα κυμανθούν στους 15°C για τις βόρειες περιοχές και έως 17°C θα φθάσουν στα νότια.

Οι καλές αυτές καιρικές συνθήκες αναμένεται να διατηρηθούν έως και τα τέλη της εβδομάδας με τους ανέμους να στρέφονται την Τρίτη από Δυτικές διευθύνσεις με ένταση στα 3 – 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα διατηρηθούν όμως οι χαμηλές, και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, για τις νυκτερινές ώρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook