Το πρώτο βήμα για τη διάσωση της ιστορικής γέφυρας έγινε – Πότε εκτιμάται οτι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που δεν σταματούν ούτε τη νύχτα

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το Σαββάτου, μετά από τρεις ημέρες αδιάκοπων εργασιών, η εκτροπή του ποταμού Κερίτη, με τα τεχνικά συνεργεία να δίνουν μάχη μέρα – νύχτα για να “ενισχύσουν” τη θεμελίωση της γέφυρας και να αποτρέψουν την κατάρρευσή της. 

Σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη φάση του έργου, με την ρίξη τσιμέντου στα δύο ανοίγματα της γέφυρας που είχε παρουσιαστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Όπως δήλωσε στο flashnews.gr, ο μηχανικός του έργου, κ. Μπουντουράκης, “εχουμε καταφέρει να εκτρέψουμε το νερό από το ένα μάτι της γέφυρας και προσπαθούμε να σταματήσουμε την υποσκαφή που έχει γίνει στα δύο μεσαία βάθρα της γέφυρας … Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σταματήσουμε την διάβρωση και την υποσκαφή παρά μόνο με τσιμέντο που πήζει αμέσως και δεν παρασύρεται εύκολα από τα νερά”

Όσον αφορά το χρονικό ορίζοντα που αναμένεται να διαρκέσουν οι εργασίες ο κ. Μπουντουράκης σημείωσε οτι αν όλα πάνε καλά εκτιμάται οτι την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.

Ως προς το κρίσιμο ερώτημα του αν έχει αποφευχθεί κάθε πιθανότητα κατάρρευσης της γέφυρας, ο κ. Μπουντουράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας οτι δεν εκτιμά οτι υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. “Πιστεύω οτι την έχουμε προλάβει”, συμπλήρωσε

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Flashnews.gr που φαίνεται η εκτροπή του ποταμού (από το σημείο που φαίνονται τα μηχανήματα, περνούσε ο ποταμός πριν την εκτροπή) καθώς και η ρίψη σκυροδέματος για την ενίσχυση της θεμελίωσης της γέφυρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook