Όλη την νύχτα οι έρευνες στις όχθες του ποταμού – Ελπίδα να κατεβεί η στάθμη του νερού

Κορυφώνεται η αγωνία για την ανεύρεση των τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν στο αυτοκίνητο το οποίο παρασύρθηκε σε «ιρλανδική διάβαση» του Γεροποτάμου στην Μεσσαρά.

Το απόγευμα οι έρευνες επεκτάθηκαν και στην εκβολή του Γεροποτάμου μετά την ανεύρεση ενός εξαρτήματος το οποίο ανήκει σε αυτοκίνητο ίδιου τύπου με εκείνο που χάθηκε.

Παράλληλα εκσκαφείς και γερανός μέχρι που νύχτωσε ερευνούσαν και σε σημείο του ποταμού σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από το σημείο που παρασύρθηκε το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής σε εκείνο το σημείο υπάρχουν «κολύμπες» με βάθος και πέντε μέτρων και στο παρελθόν σε εκείνο το σημείο είχαν βρεθεί οχήματα που είχαν παρασυρθεί από τα νερά του ποταμού.

Στο σημείο των ερευνών ήταν και ο πατέρας του 29χρονου Κώστα Γιαννακάκη από τον Άγιο Νικόλαο που επέβαινε στο αυτοκίνητο. 

«Ακόμα ελπίζουμε» είπε ο κ.Μανώλης Γιαννακάκης στους δημοσιογράφους ενώ ανέφερε ότι το ζευγάρι, ο γιός του και η 30χρονη σύζυγός του Ροδούλα Τσαγκαράκη, έφυγαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τον Άγιο Νικόλαο για να πάνε σε γάμο στην Μεσαρά, αφήνοντας στον ίδιο και την γυναίκα του το έξι μηνών μωρό τους.

Στην συνέχεια πέρασαν από τις Αρχάνες και αφού πήραν την 21χρονη αδελφή της 30χρονης, την Μαριλένα Τσαγκαράκη και την 58χρονη μητέρα της  συνέχισαν για την Μεσαρά.

Μάλιστα μέχρι τα μεσάνυχτα ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με την 30χρονη καθώς το μωράκι ήταν άρρωστο και η επικοινωνία δεν συνεχίστηκε όταν το 6 μηνών μωρό ησύχασε και κοιμήθηκε.

Υπενθυμίζεται πως η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας “ελάτε γιατί πνιγόμαστε”, με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο “Αυγερινός live”, “σώστε μας γιατί θα πνιγούμε”, είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν όλη την νύχτα από τις όχθες του ποταμού με την ελπίδα πως σταδιακά η στάθμη του νερού θα κατέβει και οι διασώστες θα μπορέσουν να ερευνήσουν και την κοίτη του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook