Η δημοτική κίνηση Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος υποδέχθηκε το 2019 κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, σήμερα Κυριακή, στις 7μμ, στο χώρο «Πολυτεχνείο», στην Χατζημιχάλη Νταλιάνη. 

Παραβρέθηκαν πολλοί φίλες και φίλοι της κίνησης οι οποίοι συζήτησαν -για τι άλλο- τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και διασκέδασαν. 

Την πίτα έκοψε ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σαρρής ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:

«Μέσα στις δεκάδες υποψηφιότητες και τα νεοπαγή σχήματα είμαστε η μόνη παράταξη που δεν κινδυνεύει να χαθεί ή να μπερδευτεί με άλλες. Ξεχωρίζουμε σε πολλά πράγματα: Είμαστε η μόνη κίνηση που καθόλη την τετραετία είχαμε σταθερή λειτουργία με συνελεύσεις και διαβούλευση. Επιλέξαμε τον υποψήφιο δήμαρχο με ανοιχτές διαδικασίες, τη στιγμή που άλλοι τοποθετούνται ή αυτοχρίζονται ως σωτήρες. Καθόλη την τετραετία είμαστε, όσο καμιά άλλη παράταξη, παρόντες και συνεπείς σε όλες τις διαδικασίες του Δήμου Χανίων. Πολιτευόμαστε με βάση τις προγραμματικές μας θέσεις και αρχές υποστηρίζοντας ή καταψηφίζοντας με βάση και μόνο το συμφέρον της πόλης, την κοινωνική αλληλεγγύη. Αν, όμως, ήθελε κάποιος να προσδιορίσει ακόμα πιο συγκεκριμένα τη διακριτή φυσιογνωμία της κίνησής μας, στηριζόμενος στα δεδομένα θα έλεγα το εξής: Η Πρωτοβουλία πολιτών δεν ενέδωσε ούτε στιγμή – και ούτε πρόκειται να το κάνει – στις επιταγές και τα συμφέροντα ισχυρών ομάδων, παραγόντων,  λόμπι κ.ά., που έχουν επιρροή στις παρατάξεις «εξουσίας» και συναποτελούν ένα ιδιότυπο κατεστημένο το οποίο φιλοδοξεί να κυβερνά τα Χανιά.» 

Στη συνέχεια ο Γ. Σαρρής ανέφερε ότι η κίνηση μπορεί βάσιμα να είναι αισιόδοξη. Όπως σημείωσε:  «Ήδη οι επιδράσεις της γενικής πολιτικής σκηνής έχουν ενισχύσει φυγόκεντρες τάσεις με αντανάκλαση και στο χώρο της αυτοδιοίκησης, όπου παρουσιάζεται πληθώρα ψηφοδελτίων από τους ίδιους χώρους με έντονα φαινόμενα παραγοντισμού και μεταγραφών ποδοσφαιρικού τύπου. Η δική μας διάρκεια, συνέπεια, η πολιτική μας ανεξαρτησία και η προγραμματική μας προσήλωση μάς κάνει την πιο συμπαγή δύναμη αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι μια καλή βάση για να ανεβάσουμε τον πήχη πολύ ψηλά. Να προσδοκούμε κυριαρχική παρουσία στα πράγματα του Δήμου» 

Αφού ανακοίνωσε ορισμένες βασικές ενέργειες που προχωρούν, όπως το πρόγραμμα, το ψηφοδέλτιο, η προβολή κ.ά. ο Γ. Σαρρής κατέληξε με την επισήμανση ότι «προϋπόθεση για να πάει καλά μια κίνηση πολιτών όπως η δική μας είναι η συμμετοχή όλων μας.» Ενώ ανακοίνωσε τις πρώτες 40 συμμετοχές στο ψηφοδέλτιο της κίνησης επισημαίνοντας ότι «θα διεκδικήσουμε την ψήφο των Χανιωτών με μια συνεκτική ομάδα από ανθρώπους με έντονη κοινωνική παρουσία και κύρος.»

Ακολουθούν τα ονόματα των 40 πρώτων υποψηφίων: 

Αγγελάκη Μάρω Συνταξιούχος γεωπόνος
Αναστασάκη Αικατερίνη Συνταξιούχος νοσηλεύτρια – αγρότισσα
Αποκωρονιωτάκη Αθηνά Ξενοδοχοϋπάλληλος
Αρτζουχαλτζή Μαρία Πολιτικός Μηχανικός
Βαρδάκης Μάρκος Ξενοδοχοϋπάλληλος
Βεργεράκης Ελευθέριος Αρχιτέκτων Μηχανικός
Βερυκάκη Ευστρατία (Τούλα) Ψυχολόγος – Φιλόλογος
Βουκάλης Αντώνιος Γιατρός
Βουρλιώτη Αντωνία (Τόνια) Δικηγόρος
Γεωργούλα Ζωή Δημοσιογράφος
Ηλιάκης Σπύρος Ασφαλιστής – Σύμβουλος
Καλαϊτζής Δημήτριος Ελεύθερος επαγγελματίας
Κληρονόμου Κωνσταντίνα Νηπιαγωγός
Κοκοβλής Γιώργος Κεραμίστας
Κορφιάτη Μαιρηλή Φιλόλογος
Κουβάτσος Σάκης Οδοντίατρος
Κουρούσης Χαράλαμπος Γιατρός
Κυριακάκη-Κουκουράκη Ευτυχία Αρχιτέκτων Μηχανικός
Λάτος Μανώλης Φυσικός
Λιβάνιος Βασίλης Πολιτικός Μηχανικός
Μανουσάκη Ελέγκω Βιολόγος
Μαρκάκης Ευάγγελος Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος
Μαυριγιαννάκης Νικόλαος Δημόσιος υπάλληλος
Μιχελαράκης Νίκος Έμπορος
Μπαρδάτσου-Βουλγαρίδου Νίκη Γιατρός
Μπαρτζώκας Γιάννης Γυμναστής
Μπιτσάκη Δανάη Δικηγόρος
Μπομπολάκης Φώτης Ελεύθερος επαγγελματίας
Μποτωνάκης Μάρκος Εστιάτορας
Μυλωνάκης Γιώργος Προπονητής στο σκάκι
Πατσουράκης Μιχάλης Συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος
Πετράκη Ελευθερία Ιδιωτική υπάλληλος
Πετρουλάκης Βασίλης Γιατρός
Πυροβολάκη Γεωργία Ελεύθερη επαγγελματίας
Σαριδάκης Ιωάννης Καθηγητής Πολυτεχνείου
Σκαραντωνάκης Χαράλαμπος Τοπογράφος Μηχανικός
Σωτηρόπουλος Σωτήρης Εστιάτορας
Τσαμαντάκης Γιάννης Φιλόλογος
Χατζηπαναγιώτου Εμμανουήλ Δάσκαλος
Ψαρουδάκη Ελένη Χημικός
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook