Συνελήφθησαν δεκαπέντε άτομα από τις Αρχές της χώρας

Δεκαπέντε διαδηλωτές συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια που έγιναν μπροστά από την έδρα της αλβανικής κυβέρνησης, κατηγορούμενοι για βιαιοπραγίες εναντίον των Δυνάμεων Ασφαλείας και για πρόκληση ζημιών στο κτίριο, όπως έγινε σήμερα γνωστό από την Αστυνομία των Τιράνων.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης, που αξιώνει την αποχώρηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορεί για διαφθορά, ενώ ζητούμενο ήταν η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Η Αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος, που επιχείρησε να εισέλθει με τη βία στο κτίριο της κυβέρνησης, χωρίς να το επιτύχει. Οι συλληφθέντες «κατηγορούνται για βιαιοπραγίες εναντίον αστυνομικών και ότι έσπασαν πόρτες, τζάμια κι επίσης (προκάλεσαν ζημιές) σε έργα τέχνης στην κεντρική είσοδο της έδρας της κυβέρνησης» αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Άλλα επτά πρόσωπα αναζητούνται.

Οι Αρχές προσήγαγαν επιπλέον καμιά εικοσαριά διαδηλωτές, πέντε εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις με τους διαδηλωτές και νοσηλεύονται.

Εξάλλου, περίπου δεκαπέντε άνθρωποι, διαδηλωτές, δημοσιογράφοι και αστυνομικοί, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο των Τιράνων, για αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook