Τραγικό επίλογο είχαν οι έρευνες εντοπισμού της οικογένειας που αγνοείτο από τη νύχτα του Σαββάτου – Και οι 4 σοροί εντοπίστηκαν μέσα στο βυθισμένο στον ποταμό αυτοκίνητο

Λίγο πριν τις 13.30 το μεσημέρι, γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της αγωνιώδους αναζήτησης της οικογένειας η οποία παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό από τα ορμητικά νερά ρέματος στην περιοχή του Γεροποτάμου.

Το μεσημέρι εντοπίστηκε βυθισμένο στο ρέμα και μέσα στη λάσπη, το μοιραίο αυτοκίνητο με τους διασώστες να εντοπίζουν αρχικά τις δυο πρώτες σορούς. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκαν και οι άλλες δυο σοροί της οικογένειας εντός του αυτοκινήτου.

Στο σημείο έχει γίνει ήδη η ανάσυρση των σορών από τους διασώστες.

Η αρχή του τέλους άρχισε να γράφεται όταν περίπου στις 12.00 το μεσημέρι δύτες έχοντας “χτενίσει την περιοχή” και ενώ είχε γίνει προσπάθεια να πέσει η στάθμη του νερού, βρήκαν το όχημα κοντά στην γέφυρα Πετροκεφαλίου, βυθισμένο μέσα στο ποτάμι.

Δυστυχώς, μέσα στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν και τα 4 μέλη της οικογένειας νεκρά. Πρόκειται για την 30χρονη οδηγό, τον 29χρονο σύζυγό της,  την 58χρονη μητέρα και την 21χρονη αδερφή της.

Στο σημείο βρέθηκε ειδικό μηχάνημα που επιχείρησε την ανέλκυση του οχήματος.

Θυμίζουμε ότι το μοιραίο αυτοκίνητο, παρασύρθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τα ορμητικά νερά ρέματος, στην περιοχή του Γεροποτάμου, στο ύψος “Τρία Αστέρια”, στο Ηράκλειο, μετά την επιστροφή της οικογένειας από κοινωνική εκδήλωση στην Πόμπια.

Η οδηγός του αυτοκινήτου τηλεφώνησε στο 100 στις 0:52 λέγοντας “ελάτε γιατί πνιγόμαστε”, με την κλήση να διαρκεί 13 δευτερόλεπτα, ενώ στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο “Αυγερινός live”, “σώστε μας γιατί θα πνιγούμε”, είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα. Δυστυχώς, η οικογένεια δεν τα κατάφερε. 

Η άτυχη οικογένεια αφήνει πίσω της ορφανό ένα μικρό μωρό ηλικίας έξι μηνών, το οποίο είχε παραμείνει στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τον παππού του και τη γιαγιά του.

Συγκινητική ήταν η προσπάθεια όλων των δυνάμεων που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προκειμένου να εντοπίσουν το μοιραίο αυτοκίνητο. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος κλιμάκιο της ΕΜΑΚ καθώς και δύτες που το πρωί της Δευτέρας βούτηξαν στο “φουσκωμένο” ποτάμι ενώ από την πρώτη στιγμή συμμετείχαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος καθώς και της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook