Οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνίες ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων
 
Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι 2.100 Πακιστανοί κρατούμενοι από τις φυλακές της χώρας του, στη διάρκεια της προβεβλημένης επίσκεψής του στο Ισλαμαμπάντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Πληροφοριών του Πακιστάν.

Ο πρίγκιπας έφτασε στο Πακιστάν χθες, στην έναρξη της περιοδείας του στην Ασία, στην οποία περιλαμβάνεται και η Κίνα, και η οποία ερμηνεύεται ως προσπάθεια να αποκαταστήσει τη φήμη του μετά τον φόνο του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Χθες Σαουδική Αραβία και Πακιστάν υπέγραψαν συμφωνίες επενδύσεων ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρίγκιπας διάδοχος, όπως μεταδίδει το Reuters, έδωσε εντολή για την άμεση απελευθέρωση 2.107 Πακιστανών κρατούμενων, έπειτα από αίτημα του Πακιστανού πρωθυπουργού Ιμράν Καν.

Η τύχη χιλιάδων Πακιστανών που βρίσκονται κλεισμένοι σε φυλακές σε όλη τη Μέση Ανατολή είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα στο Πακιστάν, όπου υπάρχει η αντίληψη πως οι κρατούμενοι είναι κυρίως φτωχοί εργάτες που δεν έχουν νομική βοήθεια.

Πολύ μεγάλος αριθμός Πακιστανών ταξιδεύει κάθε χρόνο στη Μέση Ανατολή, με πολλούς και πολλές να εργάζονται σε οικοδομές ή ως οικιακοί βοηθοί. Τα χρήματα που στέλνουν πίσω στη χώρα τους είναι σημαντικά για την οικονομία του Πακιστάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook