Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, όχι μόνο λόγο της έντονης βροχόπτωσης αλλα κυρίως εξαιτίας ασυνείδητων που μπάζωσαν σημείο λίγα μέτρα πιο κάτω

Την ώρα που τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας Κρήτης, εξακολουθούν να πραγματοποιούν εργασίες σε τμήματα του ΒΟΑΚ στα οποία παρουσιάστηκαν φαινόμενα κατολίσθησης, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που εκδηλώθηκαν αρχικά από την Δυτκή και στη συνέχεια την Ανατολική Κρήτη, ένα νέο, σοβαρό πρόβλημα εμφανίστηκε στο εθνικό δίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το πρωί, στον ΒΟΑΚ, στο υψος της διασταύρωσης για Μεγάλα Χωράφια, στο ρεύμα προς Χανιά, ο δρόμος παρουσίασε καθίζηση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ρωγμή κατά μήκος, στην άκρη του δρόμου.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε ωστόσο δεν οφείλεται στα έντονα καιρικά φαινόμενα αλλα κυρίως σε ανθρωπογενή παρέμβαση. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 50 μέτρα πιο πάνω, στο αντίθετο ρεύμα, από Χανιά προς Ρέθυμνο, υπήρχε σημείο που είχε μπαζωθεί από ασυνείδητους με πέτρες, χώματα και φερτά υλικά με αποτέλεσμα το νερό να μην μπορεί να βρει διέξοδο και με μεγάλη ορμή και στροβιλισμό να διανύσει υπόγεια τον δρόμο, διανύοντας 50 μέτρα, μέχρι την απέναντι πλευρά του δρόμου, προκαλώντας διάβρωση και την υποχώρηση του οδοστρώματος.

Εργολάβος της περιφέρειας με τη βοήθεια ντόπιου που υπέδειξε το μπαζωμένο σημείο, απομάκρυνε τα μπάζα και καθάρισε την επίμαχη περιοχή.

Η τροχαία ΒΟΑΚ τοποθέτησε προειδοποιητικούς κώνους για την αποφυγή ατυχήματος ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται νέα παρέμβαση για την αποκατάσταση της ζημιάς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook