Είχε συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και 2014 με την παράταξη Σκουλάκη

Την απόφασή του να βρεθεί στο “πλευρό” του Ευτύχη Δαμιανάκη και να αποτελέσει ένα από τα ατομα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης “Χανιά, Κοιτάμε Μπροστά”, στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε με επιστολή του ο Γιώργος Γεωργακάκης, συντονιστής Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής στο Νοσοκομειο Χανίων και πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.

Ο κ. Γεωργακάκης, ο οποίος έλαβε το βάπτισμα του πυρός των αυτοδιοικητικών εκλογών το 2010, με την παράταξη του Μανώλη Σκουλάκη και συμμετείχε ξανά στις εκλογές του 2014,  ενώ πέρασε και από τα “έδρανα” του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, με επιστολή του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Η επιστολή ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μας χωρίζουν εκατό, περίπου, ημέρες από τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Μια πολύ κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, που θα καθορίσει την πορεία του Δήμου Χανίων προς τα εμπρός, αλλά και των συνδημοτών μας.

Ο Δήμος μας διαθέτει σημαντικές δυνάμεις, εξαιρετικές προσωπικότητες, που είτε λόγω απογοήτευσης, είτε λόγω προσωπικών προβλημάτων, είτε λόγω συγκυριών βρίσκονται σήμερα σε αδράνεια.

Αυτές οι δυνάμεις είναι αναγκαίο να ενεργοποιηθούν και να συμπορευτούν σε ένα κοινό στόχο για να μπορέσει να μπει ξανά ο Δήμος Χανίων σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Το οφείλουμε στα Χανιά μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Προσωπικά, συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές το 2010 και το 2014 με τον συνδυασμό του Μανώλη Σκουλάκη. Την περίοδο Ιανουάριος 2011 – Μάιος 2014, που στην ουσία ήταν “καθαρά” τρία χρόνια, λόγω του σημαντικού και σύνθετου έργου της διοικητικής συνένωσης των πρώην “Καποδιστριακών” Δήμων, διεκδικήσαμε και πετύχαμε πολλά. Όχι όλα όσα στοχεύσαμε. Όμως, θέσαμε στόχους, ολοκληρώσαμε μελέτες, κάναμε έργα.

Το διάστημα που είχα την τιμή και την ευθύνη να είμαι Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων διαπίστωσα ότι ο Μανώλης Σκουλάκης είχε το μεγάλο προσόν να ανοίγει δρόμους σε κεντρικό επίπεδο.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, παρά το έλλειμμα ουσιαστικής αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι η εμπειρία και η γνώση του Δημάρχου Χανίων, η δυνατότητά του να προσεγγίζει τα κέντρα των αποφάσεων -συνθήκη που είναι απολύτως αναγκαία και σήμερα- υπήρξε καθοριστική για την ένταξη και υλοποίηση σημαντικών έργων στον Δήμο.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Χανίων, κατά την άποψή μου, έχασε τον βηματισμό του, δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει, να ενώσει και να αξιοποιήσει δυνάμεις, ούτε να εκμεταλλευτεί σημαντικές ευκαιρίες προς όφελος των δημοτών.

Οι συγκρίσεις με άλλες πόλεις της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας προκαλούν μελαγχολία. Μελαγχολία που μετατρέπεται σε απογοήτευση, αν σκεφθεί κανείς τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχει ο τόπος μας.

Αυτό καλούμαστε να το αλλάξουμε, κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές.

Για τον λόγο αυτό, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές αποφάσισα να ενταχθώ στη Δημοτική Κίνηση «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», με επικεφαλής τον Ευτύχη Δαμιανάκη.

Ήταν μια απόφαση που έλαβα με στόχο να προσφέρω στον τόπο μας, ως μέλος μιας ομάδας, γνωρίζοντας καλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ικανότητες του Ευτύχη Δαμιανάκη.

Πιστεύω ότι ο Ευτύχης Δαμιανάκης, με την επιστημονική του επάρκεια, τη διοικητική του γνώση και τον χαρακτήρα του, μπορεί, πλαισιούμενος από ικανούς συνεργάτες, να οδηγήσει τον Δήμο Χανίων σε καλύτερες ημέρες.

Με πνεύμα ομαδικότητας, αξιολόγηση προσώπων, όλων μας κι εμένα προσωπικά, αλλά και οριοθέτηση των στρατηγικών στόχων, μπορούμε να πάμε τον Δήμο μας μπροστά».

Γιώργος Γεωργακάκης
Συντονιστής Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής 
Γενικού Νοσοκομείου Χανίων
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook