Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Μ. Καρέλης Ανδρόγεω στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Ανυπόταχτης Κρήτης παρουσία των μελών της περιφερειακής κίνησης από όλη την Κρήτη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η "Ανυπόταχτη Κρήτη":

"Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαός της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, περιγράφηκε η κατάσταση της εργατικής τάξης και της μικρομεσαίας αγροτιάς που πλήττονται βάναυσα από την δολοφονική μνημονιακή πολιτική που επέβαλε το ελληνικό κεφάλαιο με τις κυβερνήσεις και την ΕΕ. Η λεγόμενη «έξοδος από τα μνημόνια» όχι μόνο δεν σήμανε το τέλος των πολιτικών αυτών, αλλά τις παγίωσε μέχρι το 2060 με τα αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα και τα προ-ψηφισμένα μέτρα ώστε να πιαστούν οι στόχοι. Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι σχεδιασμοί του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου για εξόρυξη υδρογονανθράκων, κατασκευή αγωγών, κατασκευή ΒΑΠΕ, αλλά και το αεροδρόμιο στο Καστέλλι. Κοινός παράγοντας όλων των παραπάνω είναι ότι θα αλλάξουν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του νησιού χωρίς δυνατότητα επιστροφής, ενώ τα σχέδια για αγωγούς και εξορύξεις εγκυμονουν τον κίνδυνο να μπλέξουν και τον λαό σε πολεμικές περιπέτειες.


Δηλώνουμε ότι σηκώνουμε το γάντι απέναντι στους σχεδιασμούς κεφαλαίου και κυβέρνησης και σκοπεύουμε να συμβάλουμε στην οργάνωση της αναγκαίας κινηματικής απάντησης σε αγωνιστική, αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Για όλους του παραπάνω λόγους η Ανυπόταχτη Κρήτη αποφάσισε να συμμετέχει στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές με το βλέμμα στραμμένο κυρίως στη δράση έξω από το περιφερειακό συμβούλιο και απέναντι στην περιφερειακή αρχή Αρναουτάκη και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Διεκδικούμε παράλληλα την μαζική υποστήριξή μας και ισχυρή αντιπροσώπευση με εκλογή συμβούλων μας, που θα είναι το «μάτι και το αυτί» των μαζικών δράσεων, ενάντια σε διαχειριστικές λογικές και τα συνήθη κομπρεμί και αλιβερίσια στα οποία επιδίδονται πλήθος άλλων σχηματισμών. Έπειτα από ψηφοφορία αποφασίστηκε ομόφωνα η προγραμματική διακήρυξη, η οποία θα δημοσιευθεί σύντομα και ο επικεφαλής, που επιλέχθηκε ο Πιαγκαλάκης Γιώργος, πολιτικός μηχανικός και νυν περιφερειακός σύμβουλος. Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα εναλλάσσονται, ενώ θα συγκαλούνται συχνές συνελεύσεις για την οργάνωση της δράσης μας εντός κι εκτός συμβουλίου.

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους της Κρήτης, την νεολαία της, σε όλους όσους πλήττονται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας. Καλούμε όσους μετέχουν στα διάφορα κινήματα του νησιού. Αυτούς που παλεύουν μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις συλλογικότητες των πόλεων, αυτούς που αντιστέκονται στις ΒΑΠΕ. Τους ελαστικά εργαζόμενους που αντιπαλεύουν την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Την αγωνιζόμενη νέα γενιά και το φοιτητικό κίνημα του νησιού. Τους αγωνιστές ενάντια στις βάσεις και την πολεμική απειλή. Όλες και όλους που όρθωσαν ανάστημα κόντρα στο φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον σεξισμό. Τους καλούμε να συμβάλουν στην προσπάθεια της Ανυπότακτης Κρήτης για να αναπτυχθούν αγώνες, ώστε να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης-περιφέρειας-ΕΕ-κεφαλαίου.Γνωρίζοντας ότι οι πραγματικές μάχες δεν κερδίζονται εντός του περιφερειακού συμβουλίου σε διαδικασίες αντιδημοκρατικές και αποστειρωμένες αλλά με την οικοδόμηση αντιστάσεων και λαϊκών αντιθεσμών άμεσης δημοκρατίας που θα μπλοκάρουν αντιδραστικές αποφάσεις, που θα μπορέσουν τελικά να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση του άλλου δρόμου."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook