Σε ανακοίνωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης η “Ανταρσία στα Χανιά” καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή Χανίων αρνήθηκε να βοηθήσει άπορη, αναξιοπαθούσα πολίτη.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή της “Ανταρσίας στα Χανιά”:

“Όχι στην αναλγησία της δημοτικής αρχής

Η Π.Κ., γυναίκα άπορη, άνω τον 55 ετών πάσχει από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ( Χ.Α.Π.) βαρείας μορφής . Επίσης έχει και άλλα προβλήματα υγείας . Την Τετάρτη 062 είχε μια βαριά κρίση ΧΑΠ και χρειάστηκε οξυγόνο. Διαπιστώθηκε ιατρικά ότι η κατάσταση της είναι πολύ κρίσιμη και χρειάζεται επειγόντως συσκευή οξυγόνου στο σπίτι, διαφορετικά θα πεθάνει.

Η Πρόνοια δεν μπορεί να το καλύψει . Για να μπορέσει να διατηρεί στο σπίτι της το μηχάνημα που της είναι απαραίτητο για να συντηρηθεί στη ζωή χρειάζεται το μισό από το μηνιαίο επίδομα που δικαιούται.

Η γυναίκα με τη βοήθεια φιλικών της προσώπων και κοινωνικής λειτουργού επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο, ζητώντας βοήθεια από την πλευρά του Δήμου Χανίων. Η απάντηση όμως ήταν αρνητική.

Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται το ανάλγητο πρόσωπο της ελληνικής πολιτείας απέναντι στους αναξιοπαθούντες. Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η διάλυση και εξάρθρωση του συστήματος υγείας και πρόνοιας που έχουν επιφέρει τα μνημόνια. Οι κυβερνητικές διακηρύξεις περί τέλους των μνημονίων αποδεικνύεται απλή επικοινωνιακή πολιτική όταν έρχεται σε αντιπαράθεση με την καθημερινότητα που βιώνουν όσοι χρειάζονται στήριξη.  Για μια ακόμη φορά αναδεικνύεται η παντελής έλλειψη κοινωνικής πολιτικής και φροντίδας, από την πλευρά του δήμου προς ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας. Για μια ακόμη φορά αποτυπώνεται η ανάλγητη υπεροπτική και αλαζονική στάση του κ. δημάρχου απέναντι στα πραγματικά προβλήματα των φτωχών της πόλης.

Απαιτούμε να υπάρξει πρόνοια άμεσα για το πρόβλημα της ΠΚ. ο Δήμος να βρει άμεσα λύση για να μπορέσει να διατηρηθεί στη ζωή ένας άνθρωπος.”

Δείτε την πλήρη διάψευση της καταγγελίας του “Ανταρσία στα Χανιά” από τη δημοτική αρχή

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook