Ένας από τους 4 φιναλίστ, για τον τελικό του διαγωνισμού «Καλύτερο ελληνικό εκλέρ 2019» είναι Χανιώτης και έφτιαξε εκλέρ με αυγοτάραχο

Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού « MaziChef » για το «Καλύτερο ελληνικό εκλέρ 2019» που διοργανώνει η Πρεσβεία της Γαλλίας στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019» ολοκληρώθηκε.

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου διεξήχθη ο πρώτος γύρος Χανίων  στον ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων

Νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κατάκης ο οποίος παρουσίασε ένα εκλέρ με γεύση λευκή σοκολάτα, αυγοτάραχο, τζελ λεμόνι


Οι 4 φιναλίστ του πρώτου γύρου που προκρίνονται στο μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα είναι:

Λάζαρος Πολίτης: φιναλίστ Πάτρας (αλμυρό Εκλέρ με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνη)


Κωνσταντίνος Τσενικίδης : φιναλίστ Θεσσαλονίκης (εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο)

Λίζα Μάτσα: φιναλίστ Αθήνας (εκλέρ με γεύση ρυζόγαλο)

Παναγιώτης Κατάκης: φιναλίστ Χανίων (εκλέρ με γεύση λευκή σοκολάτα, αυγοτάραχο, τζελ λεμόνι)

Ο τελικός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, όπου οι 4 φιναλίστ θα παρουσιάσουν το ίδιο εκλέρ που ετοίμασαν για τον πρώτο γύρο, Όλα τα εκλέρ θα ετοιμαστούν εξ ολοκλήρου στις κουζίνες της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα από την Παρασκευή 15 έως τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2018, υπό την επίβλεψη των σεφ της κριτικής επιτροπής του τελικού.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό MaziChef στην ιστοσελίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα :http://bit.ly/MaziChef