Ανυποψίαστος καταναλωτής αγόρασε μεταχειρισμένο diesel έναντι 11.000 ευρώ αλλά όπως αποδείχθηκε είχε διανύσει 150.000 επιπλέον από αυτά που ανέγραφε το κοντέρ του.

Σε μάστιγα για τον κλάδο του αυτοκινήτου εξελίσσεται το «γύρισμα» των χιλιομέτρων στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα καθώς η νομοθεσία δεν προβλέπει ούτε αυστηρές ποινές αλλά ούτε και πρόστιμα με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να δρουν ανεξέλεγκτα.

Μάλιστα μερικοί από αυτούς δεν διστάζουν να στέλνουν και απειλητικά μηνύματα προς πελάτες του οι οποίοι ανακαλύπτουν πως έχουν πέσει θύματα απάτης.

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει το μεγάλο σκάνδαλο που πραγματοποιείται εδώ και πολύ καιρό από έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή της Μεταμόρφωσης ο οποίος διαθέτει και μεγάλο θράσος.

«Ευκαιρία» με 60.000 χλμ. είχε διανύσει πάνω από 210.000 χλμ.!

Ο έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή της Μεταμόρφωσης φαίνεται πως δεν φοβάται ούτε νόμους αλλά ούτε και τους πελάτες που ανακαλύπτουν πως το όχημα που αγόρασαν έχει διανύσει επιπλέον 150.000 χλμ. από εκείνα που αναγράφονται στο κοντέρ του αυτοκινήτου.

Ειδικότερα ιδιώτης καταναλωτής πριν λίγο καιρό απέκτησε ένα και «καθαρό» Citroen C4 Diesel έναντι 11.000 ευρώ το οποίο σύμφωνα με τις ενδείξεις του καντράν είχε διανύσει 60.000 χλμ.

Mάλιστα για να βεβαιωθεί πως αγοράζει ένα «καθαρό» μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πέραν του τεχνικού που πήγε και έλεγξε κάλεσε και μια εταιρεία που διαφημίζεται ευρέως στο Διαδίκτυο για τους τεχνικούς που διαθέτει αλλά και τους ελέγχους που πραγματοποιεί έναντι αμοιβής.

Αφού ο πελάτης είχε την έγκριση τόσο από τον δικό του τεχνικό όσο και των τεχνικών της εταιρείας προχώρησε στην αγορά του οχήματος.

Ωστόσο μετά από λίγους μήνες ξεκίνησαν τα προβλήματα και ο ιδιοκτήτης του οχήματος άρχισε να αναζητά πληροφορίες για το όχημά του στο εξωτερικό.

Έτσι λοιπόν κατέφυγε σε μια εταιρεία του εξωτερικού η οποία έναντι αμοιβής σου δίνει το ιστορικό του οχήματός σου που είναι καταγεγραμμένο στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία αλλά και στα ΚΤΕΟ του άλλου κράτους μέλους.

Μετά την εξόφληση της αμοιβής ο ιδιοκτήτης του Citroen C4 Diesel έλαβε ένα πόρισμα 9 σελίδων σύμφωνα με το οποίο το όχημα ένα χρόνο πριν το αγοράσει είχε διανύσει πάνω από 210.000 χλμ. και βέβαια είχε επισκεφθεί πάρα πολλές φορές τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία για επισκευή βλαβών.

Όταν γνωστοποίησε στον έμπορο πως ανακάλυψε τα πραγματικά χιλιόμετρα του οχήματος που είχε αγοράσει και πως θα κινηθεί δικαστικά εκείνος άρχισε να του στέλνει μέχρι και απειλητικά μηνύματα μέχρι τη στιγμή που ο δικαστικός επιμελητής του παρέδωσε την σχετική μήνυση…

newsauto.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook