Θετική η Ευρώπη σε καθυστέρηση του «διαζυγίου»

Από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ξεκαθάρισε η Ευρώπη με μεγάλη σαφήνεια πως δεν έχει αντίρρηση σε καθυστέρηση του Brexit, της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον το Λονδίνο το ζητήσει.

Η σεναριολογία περί αναβολής της ημερομηνίας του Brexit, που είναι προγραμματισμένο για την 29η Μαρτίου, εντείνεται όσο παραμένει και το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες, κι ενώ η Τερέζα Μέι ακόμα αγωνίζεται να εξασφαλίσει τη στήριξη του Κοινοβουλίου της στη συμφωνία.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε πάντως ότι, εάν το Λονδίνο ζητήσει παράταση της διαδικασίας, το αίτημα θα γίνει δεκτό. «Η απόφαση να ζητηθεί περισσότερος χρόνος επαφίεται στη Βρετανία. Εάν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, ουδείς στην Ευρώπη θα εναντιωνόταν σε αυτό».

«Αν ρωτάτε για πόσο μπορεί να αναβληθεί η αποχώρηση, δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα κατά νου» συμπλήρωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη του, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung και αποσπάσματά της αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ως προς το Brexit, σχολίασε, «βρισκόμαστε στα χέρια του Θεού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook