Πότε να αποδράσετε για να αυξηθούν οι μέρες αδείας – Πάρτε… χαρτί και μολύβι και υπολογίστε τις ημέρες των αργιών

Μπορούν οι 20 – 25 ημέρες άδειας που δικαιούνται οι εργαζόμενοι που δουλεύουν πενθήμερο να μετατραπούν σε 50 ημέρες διακοπών; Γίνεται, αν επιλέξει κανείς να αποδράσει σε ημέρες αργίας. Αλλωστε, φέτος τα τριήμερα έχουν την τιμητική τους!

Πάρτε… χαρτί και μολύβι και υπολογίστε τις ημέρες των αργιών. Και μετά διαλέξτε προορισμό. Υπάρχουν δεκάδες προορισμοί για τους οποίους μπορείτε να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ώστε να μην «εκτοξεύσετε» το μπάτζετ σας ακόμη και εκείνες τις ημέρες που η τουριστική κίνηση είναι μεγάλη. Όλα είναι θέμα προγραμματισμού.

Επιλέξτε αργίες

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε το κατάλληλο χρονικό διάστημα για την άδειά σας. Για παράδειγμα, τις ημέρες του Πάσχα, μια 7ήμερη άδεια μπορεί να μετατραπεί σε 16 ημέρες διακοπών συνολικά.

Συγκεκριμένα επειδή το Πάσχα πέφτει φέτος αργά, οι αργίες που το συνοδεύουν μπορούν να συνδυαστούν με την Πρωτομαγιά. Έτσι, αν ζητήσετε άδεια 22 – 25 Απριλίου, 30 Απριλίου και 2-3 Μαΐου και, καθώς θα συμπεριληφθούν οι αργίες και τα Σαββατοκύριακα, θα αποδράσετε άνετα για 16 ημέρες.

Αλλά αν το Πάσχα σάς φαίνεται αρκετά μακρινό, σχεδιάστε ένα ταξίδι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε άδεια 12 – 15 Μαρτίου και η απόδρασή σας αυτομάτως θα μετατραπεί σε 9ήμερη.

Έχοντας κατά νου ότι το 2019 έχει αργίες που «ισοδυναμούν» με τριήμερα, είναι στο χέρι σας να φθάσετε ακόμη και τις 50 ημέρες διακοπών φέτος.

Επιλέξτε προορισμό

Το δεύτερο βήμα είναι να επιλέξετε προορισμό για το ταξίδι σας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Skyscanner, πιο δημοφιλείς προορισμοί για αποδράσεις το 2018 αναδείχθηκαν οι:

  • Το Πάσχα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Μιλάνο, Ρώμη
  • Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ρώμη, Λονδίνο
  • Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Λάρνακα, Σαντορίνη

Όσον αφορά τους πιο φθηνούς προορισμούς ήταν:

Το Πάσχα: Σόφια, Αθήνα, Πόζναν, Πάφος, Θεσσαλονίκη
Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς: Πάφος, Αθήνα, Σόφια, Κρήτη, Θεσσαλονίκη
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Πόζναν, Πάφος, Σόφια, Βρόκλαου, Γκντανσκ

Τελευταίο βήμα είναι να ανακαλύψετε την κατάλληλη προσφορά για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Και… φτιάξτε βαλίτσες!

tovima από Skyscanner

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook