Εντυπωσίασαν με τις δημιουργίες τους μαθητές της Α΄και Γ΄Λυκείου Σούδας

Υπερηχητικό ραντάρ, εφαρμογή smartphone, αυτοκινητάκια ρομπότ και έξυπνα παιχνίδια, είναι μερικά από τα project που παρουσιάσαν σήμερα μαθητές του ΓΕΛ Σούδας.

Πρόκειται για 5 ομάδες μαθητών της Α΄και Γ΄Λυκείου που αφοσιώθηκαν στη δημιουργία έξυπνων ρομποτικών εφαρμογών χρησιμοποιώντας πλακέτα arduino που είναι ένας εγκέφαλος που προγραμματίζεται.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον καθηγητή φυσικό και επιβλέποντα των ομάδων και του project, Νεκτάριο Κουράκη καθώς και στη Διεύθυνση του σχολείου.


 Ο κ. Νεκτάριος Κουράκης

 Η Διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Μαράκη

Όπως ανέφερε ο κ. Κουράκης: "Οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι. Τους αρέσει πάρα πολύ καθώς οι νέες τεχνολογίες τους έλκουν. Υπάρχουν αρκετά ταλέντα και μάλιστα ξεπηδάνε από εκεί που δεν το περιμέναμε"

Μεταξύ των εφαρμογών που παρουσιάστηκαν ήταν:

Υπερηχητικό ραντάρ-σόναρ (παρόμοιας λειτουργίας με αυτό των υποβρυχίων )

Αυτοματοποίηση σπιτιού με την οποία μπορείς να ελέγξεις τις ηλεκτρονικές συσκευές του σπιτιού μέσω μιας εφαρμογής κινητού που έχουν φτιάξει τα παιδιά.

Εφαρμογή smartphone που αναβοσβήνει εξ αποστάσεως φωτάκια

Αυτοκινητάκι ρομπότ που αποφεύγει εμπόδια αλλά και αυτοκινητάκι που κινείται ακολουθώντας μόνο σκούρα γραμμή

Δυο έξυπνα παιχνίδια

Επίσης, υπάρχουν κάποια πρότζεκτ που έχουν φτιάξει τα παιδιά εξ ολοκλήρου. Η Στέλλα Μαλαδάκη έφιταξε παιχνίδι με βάση το arduino, στο οποίο παίζεις και αυτό ανταποκρίνεται έξυπνα.

Ένα παιχνίδι που μαθαίνει από τα λάθη του, έφτιαξε ο Μίνως Κουντουράκης ο οποίος μάλιστα έκανε επίδειξη παίζοντας με συμμαθητές του


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook