Μετά τη Σύνοδο Κορυφής Ασίας-Ειρηνικού (APEC), η οποία διεξήχθη στην Παπούα Νέα Γουινέα, συνολικά 284 πολυτελή αυτοκίνητα εξακολουθούν να αγνούνται.

Τον προηγούμενο Νοέμβριο, λόγω της Συνόδου των ηγετών των χωρών του Ειρηνικού, η κυβέρνηση της Παπούα Νέας Γουινέας αποφάσισε να νοικιάσει 300 αυτοκίνητα, με σκοπό την μετακίνηση των προσκεκλημένων. Ωστόσο, αρκετούς μήνες μετά το πέρας της Συνόδου, η τοπική αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τα περισσότερα από αυτά. Πιο συγκεκριμένα, λείπουν 284 αυτοκίνητα, ανάμεσα στα οποία αρκετά Toyota Land Cruiser και Mitsubishi Pajero, ενώ το παράδοξο είναι ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει που βρίσκονται τα περισσότερα από αυτά, έχοντας μία λίστα με όλους όσους υπέγραψαν για την παραλαβή τους.

Κάποια από αυτά, έχουν χρησιμοποιηθεί από άγνωστους πολίτες, άλλα βρίσκονται σταθμευμένα σε διάφορα κυβερνητικά κτίρια. Επίσης, εννέα έχουν κλαπεί και τρία από αυτά βρίσκονται σε ορεινές περιοχές. Ευτυχώς, έχουν εντοπιστεί ορισμένα από τα πολυτελή μοντέλα, όπως Maserati και Bentley, τα οποία βρίσκονται ασφαλισμένα στην παραλιακή ζώνη. Η Παπούα Νέα Γουινέα, που βρίσκεται στο νότιο Ειρηνικό, είναι μία χώρα με μεγάλες κοινωνικές αντιθέσεις. Αυτός ήταν και ο λόγος που όταν έγινε γνωστή η αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, υπήρξαν έντονες επικρίσεις από το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων, που έχουν να αντιμετωπίσουν φτώχεια και σημαντικά θέματα υγιεινής.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook