Ήταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατά την περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 90 ετών, ο Βασίλης Κόκκινος, ο οποίος ήταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατά την περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου στο οποίο είχε παραπεμφθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Μάλιστα, ο Βασίλης Κόκκινος ήταν αυτός που συνέταξε το σκεπτικό της μειοψηφίας, που ζητούσε καταδίκη του τέως πρωθυπουργού και για τις τρεις κατηγορίες σε βάρος του. Ωστόσο, ο Ανδρέας Παπανδρέου αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες.

Ο Βασίλης Κόκκινος ήταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου από το 1990 ως το 1996. Επίσης, από τον Ιούλιο του 1974 ως τον Μάιο του 1975 διετέλεσε δήμαρχος της πόλης του Ναυπλίου, διορισμένος από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μετά την πτώση της χούντας το καλοκαίρι του 1974 και μέχρι τη διεξαγωγή των πρώτων ελεύθερων δημοτικών εκλογών τον Απρίλιο του 1975.

Ο Βασίλης Κόκκινος είχε έρθει σε δημόσια αντιπαράθεση με τον συνάδελφό του δικαστή Στέφανο Ματθία, που ήταν ο διάδοχός του στην προεδρία του Αρείου Πάγου. Ο Ματθίας σε άρθρο του υποστήριξε ότι «είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα η ελληνική Δικαιοσύνη να βρίσκεται υπό εκκλησιαστική κηδεμονία» και στηλίτευσε πρακτικές όπως το να γίνεται αγιασμός κατά την έναρξη του δικαστικού έτους ή να συμμετέχουν ιερείς σε εκδηλώσεις του δικαστικού σώματος. Ο Κόκκινος κατηγόρησε τον Ματθία για αυτές του τις απόψεις και υποστήριξε ότι είναι επίορκος.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στον Άγιο Διονύσιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook