Έως το τέλος του 2012 θα ολοκληρωθεί η καταγραφή της περιουσίας που ανήκει στο Δημόσιο, όπως ανέφερε στο πλαίσιο του συνεδρίου Capital + Vision, ο κ. Χριστοδουλάκης, γενικός γραμματέας αποκρατικοποιήσεων.

Όπως σημείωσε στο «μπουκέτο» αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται τα λιμάνια, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία ομαδοποίησης, ενώ ως χρονικό ορίζοντα ιδιωτικοποίησης των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης τίθεται το 2012.

Κατά το συνέδριο, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, σημείωσε ότι «σήμερα υπάρχει έντονο επενδυτικό κοινό. Η Ελλάδα ποτέ δεν υποδέχτηκε τις ξένες επενδύσεις και για αυτό δεν έχει άλλη επιλογή από το να σταματήσει να μπλοκάρει την ιδιωτική πρωτοβουλία».

Ο κ. Μυταράκης ανέφερε ότι το flat tax rate πρέπει να διαμορφωθεί στο 15%, ο ΦΠΑ στο 19%, και ο χαμηλός ΦΠΑ στο 9%.

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΟΦΟΜ , Χρήστος Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κρατική μηχανή, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, τόνισε πως σήμερα απαιτείται ενάμισι χρόνος για να εκδοθούν οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook