Η βία των συμμοριών στη Γουατεμάλα στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε περίπου 6.000 ανθρώπους

Δύο άνδρες ηλικίας 18 και 19 ετών λιντσαρίστηκαν από πλήθος 1.000 ατόμων στο Πουέρτο Μπάριος, στις ακτές της Γουατεμάλας, τα οποία στη συνέχεια τους έκαψαν ζωντανούς, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι εκβίαζαν οδηγούς ταξί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας οι νεαροί είχαν αρχικά συλληφθεί από πολίτες, που τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα. Όμως, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής τους σε άλλο κέντρο κράτησης, περίπου 1.000 έξαλλοι κάτοικοι επενέβησαν και τους άρπαξαν. Αφού τους λιντσάρισαν, τους έκαψαν ζωντανούς, μερικές δεκάδες μέτρα από το αστυνομικό τμήμα.

Τα λιντσαρίσματα φερόμενων κακοποιών πολλαπλασιάζονται στη Γουατεμάλα, λόγω της οργής των κατοίκων που καταγγέλλουν την αδυναμία ή ανικανότητα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών στον αγώνα εναντίον των συμμοριών, οι οποίες κατατρομοκρατούν τον πληθυσμό.

Η βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στοιχίζει κάθε χρόνο τη ζωή σε περίπου 6.000 ανθρώπους στη Γουατεμάλα. Από αυτούς, περίπου οι μισοί φόνοι αποδίδονται στις μάρας, όπως αποκαλούνται οι συμμορίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Οργάνωσης Αμοιβαίας Υποστήριξης, που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γουατεμάλα, μεταξύ του 2008 και του 2017 έχασαν τη ζωή τους 344 άνθρωποι και άλλοι 1.258 τραυματίστηκαν σε λιντσαρίσματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook