Τελευταία΄ενημέρωση: 19:18

Η αντιπολίτευση ζήτησε και "πέτυχε" να μην πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων

Την αναβολή της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλιου Χανίων, σήμερα Τετάρτη, ζήτησε σύσσωμη η αντιπολιτευση, προειδοποιώντας οτι αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά της, δεν θα παραστεί στην προγραμματισμένη για τις 7 συνεδρίαση.

Το επιχείρημα της αντιπολίτευσης ήταν οτι, στις 16:00 ξεκίνησε η ειδική συνεδρίαση για τα οικονομικά του δήμου και έπειτα από ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό και δεδομένου, ότι και στην τακτική συνεδρίαση υπήρχαν πολύ σημαντικά θέματα για συζήτηση, στα οποία υπήρχε ελλιπής ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, δεν θα  έπρεπε να πραγματοποιηθεί η τακτική συνεδρίαση, με όρους που υποτιμούν το σώμα.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δημοτική αρχή οτι δεν σέβεται το ρόλο του δημοτικού συμβουλιου με τον δήμαρχο να απαντά οτι συνήθως, έπειτα από την ειδική συνεδρίαση - που έχει μικρή διάρκεια - ακολουθεί τακτική συνεδρίαση, οπότε δεν κατανοεί  ποιος ο λόγος της ένστασης.

Ωστόσο, το αίτημα έγινε δεκτό, εφόσον δεν θα εξασφαίζονταν απαρτία για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Η "φόρμουλα" που βρέθηκε για να δικαιολογηθεί η αναβολή, ήταν οτι το δημοτικό σώμα λόγω κόπωσης θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 15:30.

Πιο συγκεκριμένα, με την ολοκληρωση της συζήτησης για τα οικονομικά του δήμου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αφού έλαβε παρουσίες για την συνεδρίαση, ανακοίνωσε οτι λόγω κόπωσης των δημοτικών συμβούλων η συνεδρίαση αναβάλλεται για αύριο.

 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook