Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου παραπέμπεται ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα του νησιού, Χρήστος Σιάννας, ο οποίος οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της δημόσιας προτροπής σε βία.

Το κήρυγμα του ιερέα, τον Ιούνιο του 2018 και ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών, είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς σε αυτό είχε ακουστεί να λέγεται -μεταξύ άλλων- ότι «είναι μία ημέρα πένθους για την Ελλάδα μας. Χθες, οι προδότες υπέγραψαν και πούλησαν τη Μακεδονία μας».

Ο ιερέας είπε από άμβωνος ότι πρόκειται για «προδότες, ψεύτες και ελεεινούς», ενώ έκανε λόγο και για «εσχάτη προδοσία». Κατηγόρησε, μάλιστα, «αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουν και να διαλύσουν, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας».

Μάλιστα, ο Χρήστος Σιάννας είχε προτρέψει όσους τον άκουγαν, «όποιον πολιτικό δείτε, φτύστε τον, αλλά ούτε και το σάλιο σας αξίζει γι’ αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, αλήτες, με όλη τη σημασία της λέξεως».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, για όλα αυτά έγινε αναφορά από τον γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, δικηγόρο Μιχάλη Κόκκινου, στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, αυτήν τη στιγμή ο ιερέας δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό και μάλλον θα ζητήσει αναβολή δια του δικηγόρου του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook