Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχανών – Αστερουσίων κ. Μανώλη Κοκοσαλάκη, είχε νωρίτερα το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου όπως η δυνητική εφαρμογή της ανταποδοτικότητας των επενδυτικών δαπανών, προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση των δημοτικών τελών, αλλά και το τεράστιο πρόβλημα στη διαχείριση νερού, καθώς η ποσότητα νερού του φράγματος δεν επαρκεί για τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.

Επιπλέον αναφέρθηκαν στη τραγική κατάσταση της δημοτικής και αγροτικής οδοποιίας αλλά και στο υψηλό ενεργειακό κόστος που πλήττει τη περιοχή. Μεταξύ άλλων, συζήτησαν για την θετική έκβαση στην ανακατατασκευή των σχολικών στεγών, στη δημιουργία πρότυπης μονάδας κομποστοποίησης απορριμμάτων και στην καλή απορροφητικότητα του προγράμματος ‘Φιλόδημος’.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρκογιαννάκης περνώντας από την Ε.Ο. Ηρακλείου - Πύργου στο ύψος της Λιγόρτυνου, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την καθίζηση που έχει υποστεί το οδόστρωμα και που κανείς εδώ και χρόνια δεν έχει αναλάβει να επιλύσει. Ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Πύργο όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κόσμο και να ανταλλάξει απόψεις.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σημείωσε πως η εποικοδομητική αυτή συνάντηση έχει στόχο «να δούμε πως τα θετικά πράγματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα θα συνεχιστούν αλλά κυρίως πως θα διαχειριστούμε χρόνια και μη προβλήματα που πλήττουν τη περιοχή. Ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνεργάζονται, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της κάθε περιοχής. Η Περιφέρεια οφείλει να στηρίξει τον Δήμο με συγκεκριμένα έργα, δράσεις και υποδομές».


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook