Με σωστή οργάνωση και συνεργασία Περιφέρειας Κρήτης, Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και παραγόντων του Αθλητισμού, η Κρήτη που είναι ήδη έδρα Εθνικών ομάδων καθιερώνεται παράλληλα και σε κορυφαίο Διεθνώς Αθλητικό προορισμό.

Η Κρήτη ξέρει και μπορεί να υλοποιεί με επιτυχία κορυφαία γεγονότα με παγκόσμια απήχηση. Αυτό ανέφεραν μεταξύ άλλων στους χαιρετισμούς τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου-Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, στην εκδήλωση -κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Νέων, U19,η οποία έγινε σήμερα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση σ όλο τον κόσμο στο ξενοδοχείο «Ιbis» του Ηρακλείου. Παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Βασιλακόπουλου, Αθλητών της Εθνικής Μπάσκετ και Αθλητικών φορέων. 

Τόσο ο κ. Αρναουτάκης όσο και ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκαν στην εξέλιξη της Κρήτης και του Ηρακλείου σε κορυφαίο διεθνώς αθλητικό προορισμό διεθνώς. Παράλληλα τόνισαν την θετική προβολή της Κρήτης και του Ηρακλείου, μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης καθώς και το γεγονός ότι με την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου, με όλους τους αθλητικούς φορείς του τόπου, το Νησί και ειδικά η πόλη του Ηρακλείου, έχουν φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια πληθώρα σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων, με απόλυτη επιτυχία!

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων U19 στην καλαθοσφαίριση επισφραγίζει μια μεγάλη πορεία στον χώρο του αθλητισμού που άρχισε τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη. Μέσα από μια ακόμα μεγάλη και σπουδαία αθλητική διοργάνωση το νησί μας συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες έδρες αθλητικών διοργανώσεων σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο πλέον επίπεδο. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα εκατομμυρίων φιλάθλων ανά τον κόσμο προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νησί μας στο εξωτερικό. Η παρουσία στην Κρήτη εκατοντάδων νέων παικτών, της νέας γενιάς του παγκόσμιου μπάσκετ, σηματοδοτεί την επιτυχημένη πορεία μιας μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης. Ενός πρωταθλήματος που καθιερώνει την Κρήτη σε τόπο διεξαγωγής μεγάλων αγώνων.

Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού

Η κλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Νέων έρχεται σε μια ευτυχή συγκυρία: Λίγες μέρες νωρίτερα το Ηράκλειο φιλοξένησε  για δεύτερη συνεχή χρονιά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος , την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου η Εθνική Ανδρών του Μπάσκετ ετοιμάζεται να δώσει στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο ακόμα ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και βέβαια η Εθνική Ποδοσφαίρου έχει επιλέξει το Ηράκλειο ως έδρα των αγώνων της για τα επόμενα χρόνια. Πρώτη φορά, μια πόλη της ελληνικής περιφέρειας γίνεται ταυτόχρονα η έδρα των Εθνικών Ομάδων σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Είναι λοιπόν  πράγματι ευτυχής η συγκυρία αλλά ταυτόχρονα, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι τυχαίο: όλα οφείλονται στην σκληρή δουλειά των εργαζομένων στην Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου, στην άψογη συνεργασία μας με τις τοπικές αθλητικές ενώσεις, τις ελληνικές και τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες και την Περιφέρεια Κρήτης και φυσικά στο ανθρώπινο δυναμικό του Ηρακλείου που καθιστά τα γήπεδά μας τόσο φιλόξενα, ώστε Έλληνες και Ξένοι αθλητές να εκφράζουν οι ίδιοι την επιθυμία να αγωνιστούν εδώ!

Στην προκειμένη περίπτωση, οφείλω να σταθώ ιδιαίτερα στη συνεργασία  μας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καθώς και με την FIBA. Και να θυμηθώ τον αείμνηστο Πάτρικ Μπάουμαν, ο οποίος συνέβαλλε τα μέγιστα στην ισχυροποίηση αυτής της συνεργασίας. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Νέων  είναι μια από ακόμα σημαντική αθλητική διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί στην πόλη μας, είμαι βέβαιος με απόλυτη επιτυχία.

Αν δει κάποιος το αθλητικό καλεντάρι του 2019 αλλά και αυτό των περασμένων ετών, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν πολλές άλλες περιφερειακές πόλεις στην Ελλάδα που να έχουν φιλοξενήσει τόσα πολλά αθλητικά γεγονότα κορυφαίου επιπέδου. Το Ηράκλειο είναι αθλητική πρωτεύουσα της ελληνικής περιφέρειας και εξελίσσεται σε κορυφαίο αθλητικό κέντρο της Μεσογείου. Τα οφέλη αυτής της εξέλιξης είναι πολλαπλά: στον τουρισμό, στην τοπική οικονομία, στην θετική προβολή του τόπου μας. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν και δουλεύουν για να την επιτύχουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook