Περιοδεία σε περιοχές του Δήμου Χανίων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες διεξήγαγε κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Χανίων με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκο Βουρλάκη, χτες Τρίτη 19/02/2019. 

Το κλιμάκιο, όπως ανακοινωσε, “ξεκίνησε την περιοδεία από το σημείο της κατολίσθησης της νέας εθνικής οδού (ΒΟΑΚ) στο ύψος του Γερανίου, όπου για παραπάνω από ενάμησι μήνα παραμένει κλειστό, με συνέπεια την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των κατοίκων του νομού, καθώς δήμοι, περιφέρεια και κυβέρνηση προσπαθούν να φορτώσουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Στη συνέχεια βρέθηκαν στην οδό Μαλινδρέτου στον Κάτω Σταλό, όπου η κατολίσθηση γιγαντώθηκε μετά τις νέες πλημμύρες. Εκπρόσωπος των κατοίκων έκανε έκανε λόγο για μεγάλη επικυνδυνότητα για τους ίδιους και τις κατοικίες τους. Ο Νίκος Βουρλάκης δήλωσε πως το ζήτημα είναι η άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση και έκανε λόγω για σοβαρές ευθύνες δήμων, περιφέρειας και κεντρικής διοίκησης για την παντελή έλλειψη μέτρων και έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Εν συνεχεία, το κλιμάκιο βρέθηκε στην περιοχή της Σούδας, στην οποία λαϊκές κατοικίες κυριολεκτικά πλημμύρισαν, με τους κατοίκους να κάνουν λόγω για μεγάλες ευθύνες του δήμου καθώς το πρόβλημα εντοπίζεται στο δίκτυο της ΔΕΥΑΧ, αλλά και στον ποταμό Μορώνι που υπερχείλισε.

Το κλιμάκιο περιόδευσε και στις περιοχές Βαμβακόπουλου, Πελεκαπίνας και Περιβολίων, οι οποίες είχαν σοβαρά προβλήματα με  τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και αρκετούς κατοίκους να εκλωβίζονται στα οχήματα τους.

Ο Νίκος Βουρλάκης τόνισε πως όλος ο νομός Χανίων θα πρέπει να κυρηχθεί όλος ο νομός Χανίων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποζημιωθούν όλοι εκείνοι που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, να ελαφρηθνούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη και φόρους, ΕΝΦΙΑ, τράπεζες και να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα θωράκισης”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook