Ένα νέο περιστατικό με τον ιό της γρίπης Η1Ν1 νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου από τις 18 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για έναν άντρα 76 ετών και όπως μας είπε ο διευθυντής της Μονάδας κ. Χάνι Μασούντ το περιστατικό ταυτοποιήθηκε.

Ο ηλικιωμένος άντρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου από το νοσοκομείο Σητείας όπου είχε νοσηλευτεί για μια ημέρα και αντιμετωπίζει πρόβλημα υποξαιμίας. Η κατάστασή του είναι καλή, αν και είναι εμπύρετος, δεν είναι σε καταστολή αλλά με ειδική συσκευή υποβάλλεται σε επεμβατικό αερισμό με ειδικό αναπνευστήρα. Ο ηλικιωμένος δεν είχε κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο.

Κλασικά περιστατικά για τον ιο της γρίπης Η1Ν1 χαρακτήρισε ο διευθυντής της ΜΕΘ και δυο άλλα περιστατικά που νοσηλεύτηκαν στην Μονάδα. Ήταν δυο άντρες, επίσης από τη Σητεία, 44 και 46 ετών, εκ των οποίων ο ένας παραμένει σε νοσηλεία στην εντατική αντιμετωπίζοντας πρόβλημα υποξαιμίας και η κατάσταση του είναι βελτιωμένη αλλά είναι και αυτός συνδεμένος με ειδικό αναπνευστήρα. Ο δεύτερος έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Οι δυο άντρες είχαν εγκαίρως λάβει την αντιική αγωγή από το νοσοκομείο Σητείας.

anatolh.com

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook