Για τα προβλήματα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων καθώς και των επαγγελματιών του Νομού

Την Πέμπτη 21/2 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων και της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Χανίων με την προϊσταμένη της εφορίας κ Μπαχουντάκη Ιωάννα.

Έγινε μια πολύ παραγωγική συζήτηση για τα προβλήματα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων καθώς και των επαγγελματιών του Νομού μας καθώς και τρόποι συνεργασίας ώστε να οι συνάδελφοι να είναι ενημερωμένοι και να αποφεύγονται λάθη και παραλείψεις που στοιχίζουν ακριβά και οδηγούν σε «άδικα πρόστιμα».

Συμφωνήθηκε πως το φορολογικό μας σύστημα είναι άδικο προς όλους τους επαγγελματίες και χρήζει αλλαγών με σταδιακές μειώσεις των φορολογικών συντελεστών καθότι είναι ο μόνος δρόμος για την αύξηση εσόδων για τα ταμεία του κράτους. Επίσης τονίστηκε η ζημιά που επιτελείτε στην τοπική αγορά από τις πολυεθνικές και τα «τεχνάσματα» που χρησιμοποιούν για να φοροαποφεύγουν μέσω τριγωνικών συναλλαγών και όπως πάντα το «μάρμαρο» να το πληρώνουν οι υπόλοιπες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

Τέλος επιδόθηκε έγγραφο με όλα τα αιτήματα του κλάδου μας το οποίο θα προωθηθεί στα αρμόδια τμήματα του υπουργείου και της ΑΑΔΕ. Ελπίζουμε πως μέσα από το διάλογο και την ειλικρινή συνεργασία θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στην προστασία των συναδέλφων μας από καταστάσεις δύσκολες που πρέπει να αποφεύγονται κατόπιν σωστής ενημέρωσης. Τέλος καλούμε συναδέλφους που ίσως έχουν πρόβλημα με την εφορία να απευθυνθούν σε εμάς και στα γραφεία του συλλόγου ώστε να επικοινωνήσουμε την την κα έφορο και να προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια λύση κοινά αποδεκτή. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook