Η γέφυρα έχει καταρρεύσει στο δρόμο Πλατανιάς-Πατελάρι και οι οδηγοί δεν θα πρέπει να περνούν από το σημείο καθώς είναι επικίνδυνο 

Η Αντιπεριφέρεια Χανίων, εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο δρόμος Πλατανιάς-Πατελάρι, θα παραμείνει κλειστός, καθώς υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, λόγω της κατάστασης της γέφυρας μετά την κακοκαιρία. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, τις περιοχές Φουρνέ – Αλικιανός – Πατελάρι, όπως και τον παραποτάμιο δρόμο Πλατανιά – Δρακιανά – Κυρτομάδο, μαζί με την  Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κα Ελένη Δοξάκη, και από άλλα στελέχη της Διεύθυνσης, προκειμένου να γίνει αυτοψία των ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έπληξαν το Νομό Χανίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο κ. Βουλγαράκης και τα στελέχη της άνω Διεύθυνσης κατέγραψαν την έκταση των ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής Πατελάρι – Πλατανιά, όπως και στις αγροτικές εκτάσεις και καλλιέργειες εσπεριδοειδών και αβοκάντο στις εν λόγω περιοχές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις από τη διαπίστωση του μεγέθους των ζημιών είναι οι εξής:

  • οι ως άνω αγροτικές καλλιέργειες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς,
  • η γέφυρα μεταξύ Πλατανιά και Πατελάρι έχει διαβρωθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι υπό κατάρρευση και χρήζει άμεσης ανακατασκευής – και γι’αυτό το λόγο διεκόπη η κυκλοφορία στο δρόμο Πλατανιά – Πατελάρι νωρίτερα σήμερα, και
  • οι παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για να επανέλθει στην αρχική του κοίτη ο ποταμός Κερίτη είναι εκτεταμένες.

Το κόστος των παραπάνω εργασιών αποκατάστασης – ανακατασκευής θα συνεκτιμηθεί με το κότσος της αποκατάστασης των υπολοίπων ζημιών και καταστροφών που έχει υποστεί ο Νομός”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook