Συνάντηση είχε προ ολίγου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με τον Δήμαρχο Κισσάμου κ. Θεόδωρο Σταθάκη.

Κυρίαρχο αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της Κισσάμου, καθώς πολλοί οικισμοί στη περιοχή παρέμειναν αποκομμένοι, λόγω τον καταστροφών που προκάλεσε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο η θεομηνία που έπληξε τον νομό Χανίων. Αναφορά έγινε επίσης στα μέτρα που έχουν παρθεί για τη νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη περιοχή το σαββατοκύριακο - με βάση τις προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας - ώστε να μην προκληθεί περαιτέρω ταλαιπωρία στους κατοίκους και θέματα επικινδυνότητας για τους διερχόμενους από τις κατολισθήσεις στον ΒΟΑΚ.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης θέλησε να μάθει για το στάδιο που βρίσκονται οι  περιβαλλοντικές μελέτες που εκπονούνται για τον Μπάλο και το Ελαφονήσι, καθώς όλα δείχνουν να μην έχουν καταλήξει ακόμη ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου και να ελλοχεύει ο κίνδυνος περιβαλλοντικής καταστροφής από την παρουσία χιλιάδων επισκεπτών.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για το στάδιο κατασκευής στο οποίο βρίσκεται το μεγάλο οδικό έργο στα Τοπόλια Κισσάμου, ειδικότερα για την παράκαμψη που οδηγεί στο Ελαφονήσι και την Χρυσοσκαλίτισσα.

Τέλος συζητήθηκε το θέμα χρηματοδότησης της σύνδεσης της γεώτρησης στη Χρυσοσκαλίτισσα με το αρδευτικό δίκτυο, καθώς οι παραγωγοί της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη λειψυδρία και παράλληλα υπάρχει περαιτέρω αύξηση των θερμοκηπιακών καλλιεργειών σε Ελαφονήσι και Χρυσοσκαλίτισσα.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η περιοχή της Κισσάμου είναι από τις πιο όμορφες της Κρήτης. Έχει μοναδικά φυσικά τοπία που πρέπει να αναδειχθούν, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Η περιοχή να γίνει πρότυπο για όλη τη Κρήτη, καθώς θα καταφέρνει να συνδυάζει υψηλή τουριστική ανάπτυξη, περιβαλλοντική ευαισθησία και παράλληλη πρωτογενή δραστηριότητα. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει η Περιφέρεια να συμβάλλει ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό όλα τα έργα υποδομής στη περιοχή αλλά και οι απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες και δράσεις. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να ολοκληρωθεί η ακτοπλοϊκή διασύνδεση από το λιμάνι του Καστελίου με τη Νότιο Πελοπόννησο, που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη τουριστική πνοή στο τόπο. Στη κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστούμε στενά με τον Δήμο Κισσάμου».Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook