Συνεργασία Αννουσάκειου με Επαγγελματική Σχολή ΟΑΕΔ Ταυρωνίτη

Στα πλαίσια της προαγωγής της αλληλεγγύης και της ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου εγκαινίασε μια νέας μορφής συνεργασία με την Επαγγελματική Σχολή του ΟΑΕΔ, στον Ταυρωνίτη,  με τις ειδικότητες Μαγείρων – Ζαχαροπλαστών.  Συγκεκριμένα οι μαθητές της Σχολής  δύο φορές τον μήνα μαγειρεύουν για τους ενοίκους και τους ωφελούμενους του Ιδρύματος, με την συνεργασία και υποστήριξη του εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού του Ιδρύματος, υπεύθυνου εις τον χώρο της κουζίνας.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής, όπως δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου    κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος,  είναι η καλλιέργεια αισθημάτων αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης  και υποστήριξης με ανθρωποκεντρικό στόχο την κοινωνική φροντίδα των περιθαλπομένων ενοίκων. «Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να βιώσουν την προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μέσα από την εκπαίδευση τους στον τομέα της μαγειρικής τέχνης.  

Πρόκειται για την διαμόρφωση μίας ανθρωποκεντρικής αντίληψης που δίνει βαρύτητα στις ιδέες  του εθελοντισμού, στα πλαίσια ευαισθητοποίησης και συλλογιστικής διαχείρισης αναγκών των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας.

Το Αννουσάκειο Ίδρυμα, συνέχισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχαριστεί θερμά την Διεύθυνση και τους Καθηγητές της Επαγγελματικής Σχολής του ΟΑΕΔ Ταυρωνίτη, ως επίσης και του μαθητές  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό, για την φιλότιμη και ευγενική διάθεση και πρόθεση τους όπως συμβάλλουν έμπρακτα στην διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο, στα πλαίσια αρμονικής συμβίωσης όλων των ηλικιακών ομάδων της κοινωνίας, ως και της στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς η κοινωνική κουζίνα του Αννουσάκειου Ιδρύματος προσφέρει 1.500 μερίδες φαγητού σε εβδομαδιαία βάση.

Απάντηση σε όσους εμονικά στρουθοκαμηλίζουν αρνούμενοι να αναγνωρίσουν και αυτή την εθνικής σημασίας προσφορά της Εκκλησίας, στους απέλπιδες καιρούς μας των πολλών κρίσεων, σε μια Πατρίδα που μοιάζει να αρνείται να θέλει να θεραπεύσει τις πληγές  της και να αναστηθεί από την τέφρα της».  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook