Σε μία δίκαιη και διαρκή ειρήνη κάλεσε τους Παλαιστίνιους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου, λίγη ώρα μετά την κατάθεση του αιτήματος των Παλαιστίνιων για αναγνώριση. Έδωσε ακόμη διαβεβαιώσεις ότι, αν επιλυθούν τα θέματα ασφάλειας, το Ισραήλ θα καλωσορίσει πρώτο το Παλαιστινιακό κράτος.

«Τείνω το χέρι μου στο λαό των Παλαιστίνιων», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, κάλεσε δε τον Μαχμούντ Αμπάς να συναντηθούν «σήμερα, εδώ στη Νέα Υόρκη» για να αρχίσουν και πάλι οι απευθείας συνομιλίες που κατέρρευσαν πριν από ένα χρόνο.

Ο Μπ.Νετανιάχου, σύμφωνα με το In.gr, τόνισε ότι παρά την επικρατούσα αντίληψη, τόσο ο ίδιος όσο και το Ισραήλ επιθυμούν την ειρήνη. Αυτή η ειρήνη πρέπει να βασίζεται στην ασφάλεια, υπογράμμισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και, επαναλαμβάνοντας το πνεύμα της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα προ ημερών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ειρήνη δεν μπορεί να έρθει μέσα από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά μόνο μέσα από απευθείας διαπραγματεύσεις.

Επέκρινε δε τους Παλαιστίνιους ότι θέλουν ένα κράτος χωρίς ασφάλεια ζητώντας από τη Γενική Συνέλευση να μην επιτρέψουν να συμβεί αυτό.

Ήρθε η ώρα για τους Παλαιστίνιους να αναγνωρίσουν «ότι το Ισραήλ είναι εβραϊκό κράτος», είπε ακόμη αναφερόμενος σε ένα κεντρικό ζήτημα ασφάλειας που θέτει μετ’επιτάσεως το Ισραήλ.

Διαβεβαίωσε δε ότι το Ισραήλ, στην περίπτωση που το ζήτημα επιλυθεί με ασφάλεια, θα είναι το πρώτο κράτος που θα καλωσορίσει το Παλαιστινιακό κράτος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Όχθη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τυχόν αποχώρηση του στρατού «θα φέρει ένα μία ισλαμιστική θύελλα» και ζήτησε από τους Παλαιστίνιους να αναγνωρίσουν τις απατήσεις για ασφάλεια από το Ισραήλ.

Η κατοχή της Δ.Όχθης ήταν άλλωστε ένας από τα βασικούς άξονες της ομιλίας του Μαχμούντ Αμπάς ο οποίος επέμεινε στο τερματισμό του εποικισμού ως πρακτική που τορπιλίζει κάθε διαπραγματευτική προσπάθεια.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επέκρινε ακόμα τον ΟΗΕ καταλογίζοντας του υποκρισία. Του Συμβούλιο Ασφαλείας ηγείται ένα κράτος που ελέγχεται από την Χεζμπολάχ είπε, μία τρομοκρατική οργάνωση για το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, υπογράμμισε, αναφερόμενος στην κυλιόμενη προεδρία του οργάνου που για τον Σεπτέμβριο είναι στα χέρια της Βηρυττού.

Το Ισραήλ έχει αντιταχτεί στο αίτημα των Παλαιστίνιων για αναγνώριση όμως, αν τελικά περάσει από τη Γενική Συνέλευση (διότι στο Συμβούλιο Ασφαλείας μάλλον δεν έχει τύχη λόγω του αμερικανικού βέτο), θα βρεθεί ενώπιον μιας πραγματικότητας που δεν θα μπορεί να μεταβάλλει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook