Ο πετυχημένος τουριστικός επιχειρηματίας και έμπειρος αυτοδιοικητικός μετά την πετυχημένη πορεία στον ΟΦΙ στοχεύει στην άνοδο και του Δήμου Ιεράπετρας

Με τον συνδυασμό «Ενότητα – Συνεργασία – Ανάπτυξη για την Ιεράπετρά μας» ο Θανάσης Χηνόπουλος έθεσε την υποψηφιότητά του για να αναλάβει (και) το τιμόνι του Δήμου Ιεράπετρας.

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη πορεία του στην προεδρεία του Ομίλου Φιλάθλων Ιεράπετρας και μετά την σημαντική συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, ο έμπειρος αυτοδιοικητικός τέθηκε επικεφαλής ενός συνδυασμού που αποσκοπεί στην ανάπτυξη του Δήμου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Χηνόπουλος «όραμα και σχεδιασμός του συνδυασμού μας «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ για την Ιεράπετρά μας!», είναι να μη χαθούν άλλες ευκαιρίες, να γίνει η Ιεράπετρα, από την πόλη ως το πιο μικρό χωριό, ένας νέος Ευρωπαϊκός Δήμος με κέντρο του ενδιαφέροντός του τις ανάγκες του δημότη και την ευτυχία των παιδιών του.»

Το Who is Who του Θανάση Χηνόπουλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην Κρήτη ζει 25 χρόνια, από τα οποία τα τελευταία 8 χρόνια στην Ιεράπετρα, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Έγγαμος, έχει ένα γιο και τρία εγγόνια. Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, της Σχολής Λιμενικών Δοκίμων, της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανώτατος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, εν αποστρατεία.

Ασχολείται με τα κοινά, γιατί πιστεύει στην ανάπτυξη του τόπου μέσα από συλλογικές προσπάθειες και διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά Χανίων, από το 2011 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου (αμισθί), ενώ έντονη είναι η συνεισφορά του σε πολλές κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις.

Διετέλεσε

  • Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών (Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.), για έξι χρόνια (Πειραιά).
  • Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, για δύο χρόνια (Πειραιά).
  • Μέλος της Επιτροπής, που σύστησε η πρώην Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, με αντικείμενο την μελέτη, την   επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων, για θέματα που αφορούν τον θαλάσσιο τουρισμό.
  • Εκδότης και αρθρογράφος, της διμηνιαίας ανεξάρτητης εφημερίδας «ΠΛΟΙΟ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

 
Αυτοδιοικητική εμπειρία

Το 2010, εξελέγη Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών», του Δημάρχου Πλατανιά Χανίων, Γιάννη Μαλανδράκη. Μετά την εκλογή του, το Δημοτικό Συμβούλιο τον εξέλεξε επανειλημμένα ως Πρόεδρό του και στη συνέχεια ως Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης και ως Πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών. Παράλληλα, ορίσθηκε από τον Δήμαρχο ως Εντεταλμένος Σύμβουλος, αρμόδιος για την οργάνωση, την λειτουργία, τον συντονισμό και την οργανωτική διάρθρωση των Υπηρεσιών του Δήμου, θέσεις που κατείχε μέχρι τις Δημοτικές εκλογές του Αυγούστου 2014, κατά τις οποίες επανεξελέγη και συνέχισε  μέχρι τέλος Ιανουαρίου να υπηρετεί ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά.

Επαγγελματική εμπειρία

Επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης, «άνοιξε» την ημερήσια κρουαζιέρα στην Κίσαμο Χανίων και είναι δημιουργός των δέκα (10) Ναυτικών Εταιρειών, που έχουν έδρα την Κίσαμο και οργανώνουν επί είκοσι πέντε  (25) χρόνια (1995-2019) με τα έντεκα (11) πλοία τους, τις ημερήσιες κρουαζιέρες από την Κίσαμο στη νήσο Γραμβούσα και στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, καθώς επίσης και από τη Σούδα, στον κόλπο της Σούδας (Αλμυρίδα, Μαράθι, Λουτράκι, Νησίδα). Δραστηριοποιείται επίσης και στο Λασίθι Κρήτης, όπου πλοία Ναυτικών Εταιρειών του, εκτελούν από το 2012 μέχρι και σήμερα τις ημερήσιες κρουαζιέρες  Ιεράπετρα-νήσος Χρυσή και από το 2015 Μακρύς Γιαλός-Κουφονήσι.

Είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου των παραπάνω δέκα Ναυτικών Εταιρειών, που συνιστούν τις Κοινοπραξίες Ναυτικών Εταιριών ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ  και ΧΡΥΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ (www.cretandailycruises.com).

Οι παραπάνω επιχειρήσεις απασχολούν πολλές δεκάδες εργαζόμενους, ενισχύουν την τοπική οικονομία, προβάλλουν τουριστικά τις περιοχές που δραστηριοποιούνται και συνεισφέρουν ποικιλοτρόπως  στις κοινωνικές ανάγκες τους.

Αθλητική δραστηριότητα

Ως Πρόεδρος του ΔΣ του ποδοσφαιρικού Συλλόγου Άρη Βουκολιών Χανίων (2013-2015), υπήρξε πρωτεργάτης στην δημιουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, με συνέπεια τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, να έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν ενεργά με το άθλημα. Κατά την προεδρία του, ο Άρης Βουκολιών, ανήλθε κατηγορία και κατέκτησε για πρώτη φορά στην 90/ετή ιστορία του δύο φορές το Κύπελλο Χανίων και μία φορά το Κύπελλο Σούπερ Καπ Χανίων.

Διετέλεσε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου (2016), στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων (ΕΠΣ/Χανίων)

Τέλος, τον Αύγουστο του 2016, ανέλαβε και είναι μέχρι και σήμερα Πρόεδρος του ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας Ο.Φ. Ιεράπετρας.  Κατά την προεδρία του, ο ΟΦΙ κατέλαβε τιμητική θέση στο πρωτάθλημα  Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και για πρώτη φορά στην 50/ετή ιστορία του, κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος (2017) και προκρίθηκε στις τριάντα δύο καλύτερες ομάδες της χώρας μας στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος (2018). Παράλληλα, ως Πρόεδρος του Δ.Σ.  προχώρησε με επιτυχία στην ανασυγκρότηση των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του ΟΦΙ.

Σήμερα, ο ΟΦΙ βρίσκεται πλέον στις πρώτες θέσεις του Ομίλου και διεκδικεί την άνοδό του στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook