Περιοδεία σε χωριά του Δήμου Πλατανιά που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες διεξήγαγε κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Πλατανιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρη Ανθούση, την Τρίτη 19/02/2019. Μαζί και η δημοτική σύμβουλος Πλατανιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλέκα Κουμάκη.

Το κλιμάκιο ξεκίνησε την περιοδεία από το χωριό Πλατανιάς. Σε σημείο κάτω από τον ΒΟΑΚ όπου ο ποταμός Κερίτης είχε εκτραπεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, καθώς είχε να καθαριστεί για παραπάνω από 15 χρόνια, όπως ενημέρωσε επιτροπή κατοίκων της περιοχής. Κατευθύνθηκαν προς την Παραλία του Πλατανιά, όπου το ποτάμι είχε ξεβράσει πάνω στην άμμο τεράστιες μάζες σκουπιδιών και μπάζων από την ενδοχώρα του δήμου.

Στη συνέχεια, στην περιοχή Δρακιανά, όπου ο ποταμός Κερίτης είχε εκτραπεί με αποτέλεσμα να παρασύρει στο διάβα του ολόκληρα χωράφια, να ξεριζώσει δέντρα, να απειλεί ακόμα και μια μικρή επιχείρηση επισιτιμσού στην περιοχή. Εικόνες βιβλικής καταστροφής, με τους κατοίκους να επισημένουν πως το ποτάμι και οι εκβολές του έχουν να καθαριστεί για παραπάνω από 15 χρόνια, όπως και θα έπρεπε να γίνεται κάθε άνοιξη.

Εν συνεχεία, το κλιμάκιο βρέθηκε στο χωριό Μεσκλά, όπου και οι 3 βασικοί οδικοί άξονες που συνδέουν το χωριό με τον υπόλοιπο δήμο ήταν κλειστοί, ενώ η νέα οδός προς το χωριό έχει κυριολεκτικά καταρεύσει. Κάτοικοι του χωριού επισήμαναν τις σοβαρές ευθύνες της τοπικής διοίκησης, της περιφέρειας και της κυβέρνησης στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Έπειτα, επισκέφτηκαν τα χωριά Λάκκοι, Κάρανος, στο οποίο σπίτια απειλούνται από τον κίνδυνο κατάρρευσης, και Ορθούνι, όπου έγιναν μάρτυρες των τεράστιων καταστροφών, ενώ κάτοικοι των χωριών απέδιδαν ευθύνες στο δήμο Πλατανιά που αμελεί την δική τους ασφάλεια, δίνοντας βάρος στη βόρεια πλευρά του δήμου και τις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς το μόνο που είχε κάνει τις τελευταίες μέρες ήταν να στείλει ένα μηχάνημα να τους ανοίξει ελαφρώς τους δρόμους από τα χώματα. Στο χωριό Σκορδαλού μάλιστα κάτοικοι ενημέρωσαν ότι είναι χωρίς νερό στα σπίτια τους από της περασμένη Πέμπτη.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook