Πλήθος κόσμου διασκέδασε στην Τελετή Έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019 - "Ο Χορός στον Χώρο και στον Χρόνο".

Από νωρίς το απόγευμα τα παιδιά συμμετείχαν στο Καρναβαλάκι στη Μεγάλη Πόρτα του Ρεθύμνου, τραγουδώντας, χορεύοντας και ζωγραφίζοντας τα πιο μικρά παιδιά. Ήταν μια καλή ευκαιρία οι γονείς να κάνουν τη βόλτα τους οικογενειακώς και να χαρούν όσα είχαν ετοιμάσει με φροντίδα τα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΡ.

Ξαφνικά ο Βασιλιάς Καρνάβαλος έκανε την εμφάνισή του με το οικολογικό του ξύλινο ποδήλατο, γεμίζοντας όλους με χαρά και ακόμα περισσότερη διάθεση για χορό! Η βόλτα στους δρόμους της παλιάς πόλης ξεκίνησε με τους αθλητές της ενόργανης του ΟΚΑ Αρκάδι να γοητεύουν το κοινό με τα... χορευτικά ακροβατικά τους!

Ο κόσμος πλημμύρισε στην τελική ευθεία προς την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, την οδό Αρκαδίου, ανυπομονώντας να φτάσει στο stage όπου θα έβλεπε τις στολές του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019 - "Ο Χορός στον Χώρο και στον Χρόνο", να παρελαύνουν η μία μετά την άλλη.

Ο χορός ένωσε τους ανθρώπους, όπως είναι και η επιδίωξη της θεματικής της φετινής διοργάνωσης, που μετέφερε στο κοινό η πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης, Πέπη Μπιρλιράκη, ενώ την κήρυξη της έναρξης πραγματοποίησε ο πρώτος δημότης του Ρεθύμνου, ο Δήμαρχος, Γιώργης Μαρινάκης.

Καταγοητευμένο το κοινό, απόλαυσε χορευτές σε μια συνεχή αλληλουχία εκφάνσεων της έκφρασης μέσα από τον χορό, δείχνοντας έμπρακτα ότι οι σχολές του νησιού μπορούν και προσέφεραν ένα πλούσιο θέαμα.

Όσο για τη συναυλία που ακολούθησε... άπειρες φορές ο Tonis Sfinos, ρωτούσε το κοινό: "Θέλετε κι άλλο;", για να λάβει ισάριθμες φορές ένα εκκωφαντικό ναι, ως απάντηση. Πλαισιωμένος από ένα σύνολο καλλιτεχνών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κέρδισαν τις εντυπώσεις σε ζωντάνια, κέφι και χαρά.

Το αξιοσημείωτο είναι και ο τρόπος που ο Βασιλιάς Καρνάβαλος σατίρισε φέτος τις καταστάσεις, αφού μάλλον τα βρήκε σκούρα, δεχόμενος την καλοπροαίρετη κριτική της Βασίλισσας του Παλιού Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, αντί για να κριτικάρει ο ίδιος. Θωμάς Καντιφές και Βιβή Χατζηκωτούλα, σε κείμενό της, ανέδειξαν το παλιό με το νέο στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, καταλήγοντας σε συμφιλίωση και συγκερασμό του τότε με το τώρα.                                                                                                                                           


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook