Κινητοποίηση κατά του νέου νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό πραγματοποιεί αύριο στο Ντίσελντορφ η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων με ανακοίνωσή της και όπως δημοσιεύει το newsbeast.gr, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να διευκρινίσει τί ακριβώς θα ισχύσει για το ποσοστό 3% εισαγωγής των ελληνοπαίδων εξωτερικού στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας. Επίσης ζητά να παραμείνει το ελληνικό κράτος αποκλειστικός φορέας των ελληνικών σχολείων στην αλλοδαπή. Καλεί δε το υπουργείο να απαντήσει στα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στη Γερμανία: μεταξύ άλλων πότε θα διατεθούν τα βιβλία και ποιός θα αναλάβει το πρόσθετο οικονομικό κόστος.

Επίσης, αν και πότε θα καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας. Τέλος ζητά λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών σε σχολεία με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης η ΕΛΜΕ και ο σύλλογος δασκάλων του κρατιδίου καθώς και ο σύλλογος ομογενών εκπαιδευτικών.