«Δε θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούμε» λέει ο πατέρας της

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες προκαταρκτική εξέταση για την πλήρη διερεύνηση της αναφοράς της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη για βιασμό της άτυχης φοιτήτριας το 2017.

Πρόκειται για την τρίτη δικογραφία, που σχηματίζεται για τα όσα απίστευτα προέκυψαν μετά την εξιχνίαση της δολοφονίας της φοιτήτριας με δράστες έναν 21χρονο Ροδίτη κι έναν 19χρονο Αλβανό, προσωρινά κρατούμενους στις δικαστικές φυλακές των Γρεβενών.

Η δεύτερη, ως γνωστόν, αφορά τον βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο με κατηγορούμενο τον ίδιο ως άνω 19χρονο Αλβανό κι έναν 23χρονο Ρομά, που ομοίως κρατείται στις δικαστικές φυλακές Γρεβενών.

Η νέα δικογραφία, που βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο έχει συσχετιστεί μερικώς με την πρώτη και αφορά στα όσα υποστηρίζουν οι γονείς της Τοπαλούδη, για τον βιασμό του παιδιού τους από τρεις Έλληνες, κατοίκους κοινότητας της ανατολικής πλευράς του νησιού το καλοκαίρι του 2017.

Χθες οι δύο γονείς, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους παρουσιάστηκαν ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας, για να πουν όσα γνωρίζουν για την συγκεκριμένη υπόθεση, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του περιεχομένου του φορητού υπολογιστή της κόρης τους, που παραμένει κλειδωμένος και εικάζουν ότι περιέχει σημαντικά στοιχεία (ως και αντίγραφο από βιντεοσκοπημένες σκηνές με τους τρεις Έλληνες), αλλά και τα ονόματα δύο εξ’ αυτών.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πιθανολόγηση των γονέων αλλά και του συνηγόρου τους ότι οι τρεις άνδρες διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με τον 21χρονο Λινδιακό και θεωρούν ότι έδρασαν ως κύκλωμα, που εκβίαζε την κόρη τους για να υποκύπτει σε ανήθικες προτάσεις τους.

«Είχαμε ορκιστεί ότι θα κατονομάσουμε τους βιαστές του παιδιού μας. Θα αποκαλύψουμε ποιοι βίασαν το παιδί μας το 2017. Δε θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούμε. Πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να ησυχάσει η ψυχή της κόρης μας», είχε δηλώσει ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης.

Είχαν ισχυριστεί ακόμη ότι οι τρεις Έλληνες, τους οποίους είχε γνωρίσει η φοιτήτρια σε μπαρ της Μεσαιωνικής Πόλης έριξαν στο ποτό της το λεγόμενο «χάπι του βιασμού».

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξαν, πήγαν την κοπέλα στο σπίτι για να κοιμηθεί, επειδή ήταν δήθεν μεθυσμένη, κι εκεί την βίασαν. Διατείνονται ακόμη ότι όταν η Ελένη ξύπνησε ήταν σε κακό χάλι, τηλεφώνησε σε μια φίλη της και της είπε ότι δεν είναι καλά. Εκείνη πήγε να τη δει και διαπίστωσε ότι είχε βιαστεί.

Οι δύο κοπέλες αρχικά δεν ήξεραν τι να κάνουν και μετά από λίγες μέρες πήγαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν το γεγονός. Όμως οι αστυνομικοί, όπως ισχυρίζονται, τους είπαν ότι ήταν αργά για καταγγελία.

Μάλιστα ο κ. Τοπαλούδης είχε χαρακτηρίσει ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονία της κόρης του τους αστυνομικούς, που πριν από ένα χρόνο δεν είχαν καταγράψει την καταγγελία της για βιασμό. Τους κατηγορεί ότι συγκάλυψαν το περιστατικό και δεν έκαναν όσα προβλέπονται σε ανάλογες περιπτώσεις. Θεωρεί επίσης ότι υπήρξαν κι άλλα περιστατικά και ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλα και φοβούνται κάποια κοριτσάκια να μιλήσουν που υπέστησαν βιασμό ή απόπειρες βιασμών. Διατείνονται ακόμη ότι έμαθαν από φίλες της κόρης τους ότι το παιδί τους ζούσε σε έναν διαρκή φόβο και διαρκή εκβιασμό.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», το ενδεχόμενο να είχε πέσει θύμα βιασμού και το 2017 ερευνήθηκε στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου.

Δύο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας ότι η 21χρονη φοιτήτρια μαζί με 2 ή 3 φίλες της ζήτησε να μιλήσει με τον αξιωματικό υπηρεσίας για ένα βίντεο και υποστήριξε ότι είχε γνωρίσει σε νυχτερινό κέντρο 3 αγόρια και έφυγαν με το αυτοκίνητο ενός με μια φίλη της, την οποία άφησαν στην οικία της και οι υπόλοιποι κατέληξαν στην οικία της.

Εκεί, όπως υποστήριξε, υπήρξε ερωτική συνεύρεση με δύο εξ’ αυτών και κάποιος την βιντεοσκοπούσε. Η φοιτήτρια φέρεται να είπε στον αστυνομικό ότι δεν είχε δει το βίντεο αλλά ότι μια φίλη της την είχε ενημερώσει ότι υπάρχει. Μάλιστα οι αστυνομικοί φέρονται να είχαν εντοπίσει το ένα άτομο αλλά δεν υποβλήθηκε μήνυση εις βάρος του.

Πληροφορίες φέρουν τις αρχές να έχουν ήδη ενημερωθεί ότι πρόκειται για έναν ανήλικο και δύο ενήλικες, από κοινότητα της ανατολικής πλευράς του νησιού, που προφανώς πλέον θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook