Τη σκυτάλη ενός ιδιόμορφου κινήματος που ξεκίνησε από την Αθήνα και που σιγά σιγά απλώνεται σε όλη την Ελλάδα,παίρνουν στον Άγιο Νικόλαο οι  Merabellistas. Πρόκειται φυσικά για ομάδες εθελοντών που παίρνουν σκούπα και φαράσι και αναλαμβάνουν την καθαριότητα της πόλης τους.

Στην Αθήνα είναι οι  Αtenistas,  στο Ηράκλειο οι  Minoistas, στα Μάλια  οι Sarpidonistas, ενώ οι συνάδελφοί τους στον Άγιο Νικόλαο ακούν στο όνομα Merabellistas και σήμερα Δευτέρα συγκεντρώθηκαν για τις πρώτες συζητήσεις που θα καθορίσουν τον τρόπο δράσης, τις πρώτες κινήσεις στην πόλη ενώ  παράλληλα έδωσαν την πρώτη τους ανακοίνωση στην εφημερίδα \”Ανατολή\” απόσπασμα από την οποία παρατίθεται παρακάτω

«Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι και λάβαμε δράση. Έλα μαζί μας! Το Μεραμπέλλο χρειάζεται βοήθεια. Οι Merabellistas το ίδιο! Πρότεινε δράση. Σκεφτόμαστε συνέχεια, ψάχνουμε την επόμενη σπουδαία ιδέα. Μήπως την έχεις εσύ; Πρότεινε τώρα την επόμενή μας δράση! Βοήθησέ μας κι εσύ! Υπόδειξε τώρα ένα προβληματικό σημείο στην πόλη και πώς θα μπορούσαμε όλοι μαζί να επέμβουμε!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook