Μέσα σε μια ώρα δρόμοι πλημμύρισαν στα Χανιά – Εγκλωβίστηκαν και πάλι οδηγοί – Σοβαρά προβλήματα σε Κίσσαμο, Κυδωνία και Χανιά – Χωρίς ρεύμα περιοχές στο Ακρωτήρι και στα Χανιά

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, ειδικά από το επαρχιακό οδικό δίκτυο οπου κανένα σημείο δεν είναι ασφαλές για διέλευση, απηύθυνε μέσω του Flashnews.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη, ήδη έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα σε Κίσσαμο, Κυδωνία και Χανιά από καταπτώσεις βράχων και πλημμύρες στους δρόμους ενώ εκτάκτως θα ανοίξει η γέφυρα στον Αλικιανό, καθώς σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στο Φουρνέ και θα πρέπει τεχνικά συνεργεία να μεταβούν στο σημείο. 

Μέσα σε μια ώρα πλημμύρες στα Χανιά – Έκλεισε η Εθνική στο ύψος του Βαμβακόπουλου – Ακινητοποιήθηκε ασθενοφόρο – Εγκλωβισμένα οχήματα

Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι, “άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί” στην πόλη των Χανίων με αποτέλεσμα μέσα σε λιγότερο από μια ώρα, η πυροσβεστική  υπηρεσία Χανίων να δεκτεί απανωτές κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από οικίες, ενώ κάτοικος στην περιοχή των Δικαστηρίων ζήτησε τη συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του από σπίτι.

Τρια οχήματα είχαν εγκλωβιστεί στον παράδρομο της Εθνικής, στο ύψος των Μουρνιών και με τη βοήθεια της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν από τον δρόμο που είχε μετατραπεί και πάλι σε ποτάμι. Επίσης, στην Εθνική, από Βαμβακόπουλο προς Μουρνιές η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα, καθώς ο δρόμος έγινε απροσπέλαστος λόγω του όγκου του νερού ενώ στο σημείο ακινητοποιήθηκε ασθενοφόρο καθώς και ένα αυτοκίνητο. Με τη συνδρομή της πυροσβεστικής οι επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκαν. Επίσης, σε ολιγόωρη διακοπή της κυκλοφορίας από Αγυια προς Κυρτωμάδω, το απόγευμα προχώρησαν οι αρχές

Εντονα πλημμυρικά φαινόμενα έχουν σημειωθεί στην περιοχή Λειβάδια, Κουμ Καπί, Νέα Χώρα, Γογονή, Βαμβακόπουλο, Κλαδισό, στον παράδρομο της Εθνικής, στις Μουρνιές. 

 

(στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι στο Βαμβακόπουλο)

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Τα έντονα καιρικά φαινομενα, δημιούργησαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Από τις 16:30 έχουν μείνει χωρίς ρεύμα οι περιοχές από Κουνουπιδιανά μέχρι Σταυρό ενω δυο ώρες αργότερα, κοντά την περιοχή του Μακρύ Τοίχου, έπεσε στύλος ηλεκτροφωτισμού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος, σε ένα μεγάλο τμήμα, από Μακρύ Τοίχο μέχρι τον Κλαδισό, το Δαράτσο και την Αγ.Μαρίνα. Στο σκοτάδι επίσης έχουν βυθιστεί πολλές περιοχές στα Σφακιά.

(εικόνα από Γογονή)

Πίσω από το εργοστάσιο της ΒΙΟΧΥΜ, πλημμύρισε δρόμος σε αδιέξοδο,  και δύο αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στην περιοχή. Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου, “για το συγκεκριμένο αδιέξοδο έχουν γίνει επανειλημμένα αιτήματα  να φτιαχτεί μια σχάρα ώστε να φεύγουν τα νερά της βροχής, αλλά μέχρι στιγμής τίποτα”.

Στον Κλαδισό, η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα ενώ και ο δρόμος, κοντά στη διασταύρωση, πλημμύρισε

Δείτε βίντεο δρόμο – ποτάμι στην Αγιά Μαρίνα

Νωρίτερα το πρωί, σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στα Φαλάσαρνα και για ακόμη μια φορά από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Στην Εθνική Οδό Χανίων – Κισσάμου, στα Νωπήγεια, σημειώθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις, ωστόσο ο δρόμος καθαρίστηκε άμεσα από συνεργείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, που απομάκρυνε χώματα και πέτρες από το οδόστρωμα. Επίσης ανάλογα φαινόμενα καταγράφησαν στο Μελισσουργείο στην Κίσσαμο. Στην Κίσσαμο επίσης, πλημμύρισε ξενοδοχείο ενώ  έκλεισε ο δρόμος Αι Κυργιάννης- Καλάθενες.

φωτο από /sadentrepese.blogspot.com/

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook