Ποιες περιοχές έχουν πρόβλημα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων – Σε ποιους δρόμους έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις – Σε κακή κατάσταση το οδικό δίκτυο της εθνικής αλλά και το επαρχιακό 

Συνεχής ενημέρωση

Συνεχίζονται και σήμερα η κακοκαιρία και τα προβλήματα στους δρόμους, με το δίκτυο της εθνικής οδού αλλά και το επαρχιακό, να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τόσο από κατολισθήσεις όσο και από την έντονη βροχόπτωση. 

Οι πολίτες καλό είναι να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ειδικά από την εθνική οδό, καθώς στο Πλατάνι, στο ρεύμα για Ρέθυμνο έχει σημειωθεί μεγάλη κατολίσθηση ενώ, το ίδιο συμβαίνει και στο ύψος του Αγίου Φανουρίου, και στους Αγίους Πάντες. Την ίδια στιγμή, στην εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου, στο Μελισσουργιό, τεράστιοι βράχοι έχουν πέσει στο οδόστρωμα και όπως βλέπετε και στη φωτογραφία του flashnews.gr, το σημείο είναι άκρως επικίνδυνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στον Σταλό λόγω των προβλημάτων στο οδόστρωμα, έχουν σχηματισθεί μεγάλες λακούβες και αρκετά οχήματα έχουν υποστεί ζημιές. Στην Πελεκαπίνα η Αστυνομία, έχει αποκλείσει την γέφυρα, καθώς η διέλευση είναι επικίνδυνη, ενώ στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, κοντά στα γραφεία της ΔΕΗ, το οδόστρωμα έχει υποστεί καθίζηση. Σημειώνεται, ότι το πρωί της Δευτέρας, η πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για διάσωση, οδηγού, στα Μεγάλα Χωράφια, καθώς το όχημα είχε κολλήσει στα νερά, ενώ ο οδηγός ήταν καλά στην υγεία του. Προβλήματα υπάρχουν και στο κέντρο των Χανίων, στον Κουμπέ, στην Αποκορώνου αλλά και στην περιοχή του Πλατανιά.

Στην εθνική οδό, η Αστυνομία, έχει κλείσει και τα δύο ρεύματα στο ύψος του Αγίου Φανουρίου αλλά και στους Αγίους Πάντες, καθώς έχουν πέσει δέντρα στο οδόστρωμα, ενώ έχει σημειωθεί και κατολίσθηση. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, η διέλευση από τις γέφυρες των Δήμων Πλατανιά, Κισσάμου και Σελίνου θα πρέπει να αποφεύγεται λόγω επικινδυνότητας, ενώ κλειστή παραμένει η γέφυρα του Αλικιανού. Στη γέφυρα μετά το Φουρνέ προς Λάκκους καθώς και στον επαρχιακό δρόμο από διακλάδωση από Αργυρούπολη προς Ασή Γωνιά, έχει σημειωθεί διακοπή της κυκλοφορίας. 

Παράλληλα, με το “καλημέρα” οχήματα κόλλησαν στο Καλάμι αλλά και στο Πλατάνι, με καιρικά φαινόμενα να αναμένεται να ενταθούν μέσα στην ημέρα, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το κύμα της κακοκαιρίας, είναι πιο ισχυρό, από το προηγούμενο. Σημειώνεται, ότι το βράδυ της Κυριακής, σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση, χαλαζόπτωση, στο ΒΟΑΚ από Χανιά μέχρι Ηράκλειο χιόνισε, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων, δεν έφυγαν ούτε τα καράβια αλλά ούτε και τα αεροπλάνα. 

Οι δύο προγραμματισμένες πτήσεις για σήμερα από την Αθήνα για τα Χανιά, καθώς η πτήση της Sky express, προσγειώθηκε στο Ηράκλειο αντί για τα Χανιά ενώ η άλλη πτήση της Aegean Airlines, επέστρεψε Αθήνα. 

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία σε όλο το νομό Χανίων, παραμένουν κλειστά σήμερα, ενώ αναμένεται μέσα στην ημέρα, νέα ανακοίνωση των δημάρχων του κάθε δήμου. 

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το δελτίο της Πυροσβεστικής Κρήτης, από το πρωί της Κυριακής μέχρι το πρωί της Δευτέρας, η υπηρεσία, δέχτηκε 50 κλήσεις για κοπές δέντρων αλλά και έλξεις ακινητοποιημένων οχημάτων. Ταυτόχρονα, οι άνδρες της Πυροσβεστικής πραγματοποίησαν 15 αντλήσεις υδάτων, κόπηκαν τέσσερα δέντρα ενώ ρυμουλκήθηκαν τέσσερα οχήματα. 

Άγιος Φανούριος

Μελισσουργιό

Πλατάνι

Κάτω Σούδα

Το ποτάμι έγινε ένα με το δρόμο στο Θέρισο

Στα Παχιανά στην οδό Ανώπολης οι δρόμοι μοιάζουν με ποτάμια

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook