Μεγάλη προσοχή απαιτείται από όλους τους οδηγούς καθώς τα καιρικά φαινόμενα έχουν ενταθεί με συνεχής βροχή και δυνατό αέρα.

Η χαλαζόπτωση που έπεσε το βράδυ της Κυριακής δημιουργώντας πολλά προβλήματα, κυρίως στο κομμάτι του Φόδελε, έχει αφήσει τα σημάδια πάνω στους δρόμους.

Με το πρώτο φως της σημερινής ημέρας, συνεργεία της Περιφέρειας καθάρισαν την Εθνική Οδό προκειμένου να γίνει πιο εύκολο το έργο των οδηγών ενώ επί ποδός βρίσκεται και η Αστυνομία.

Σήμερα, είναι κλειστό το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στην Ε.Ο. στο ύψος του Φόδελε προκειμένου να αποκατασταθεί τελείως το πρόβλημα μετά την χθεσινή χαλαζόπτωση. 

Παράλληλα με ανακοίνωση της η Πολιτική Προστασία Κρήτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τον κόσμο ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αυτά τα 24ωρα και κυρίως οι οδηγοί που κινούνται στους δρόμους του νησιού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 26/02/2019, ιδιαίτερα  στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων.

 Ήδη παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο από κατολισθήσεις και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, και να ενημερώνονται από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα για την βατότητα του οδικού δικτύου.  Καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Όλο το προσωπικό και τα διαθέσιμα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας βρίσκονται επί έργω και παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κυρίως στον ΒΟΑΚ. Επισημαίνεται για ακόμα μία φορά ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται από τους οδηγούς στις διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους, στις λεγόμενες «ιρλανδικές» διαβάσεις, που λόγω της έντονης απορροής δεν θα πρέπει να διασχίζονται.

Πάντως από τις χθεσινές κατολισθήσεις δημιουργήθηκαν προβλήματα στους δρόμους καθώς οι δρόμοι γέμισαν με χώματα με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ολισθηρότητα των δρόμων.

Το πρόβλημα εστιάζεται περισσότερο στον ΒΟΑΚ και την Ε.Ο. Ηρακλείου - Ρεθύμνου όπου απαιτείται μεγάλη προσοχή από όλους τους οδηγούς.

πηγή - φώτο: Μετεωκρήτες


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook